Na drie matchen krijgt Mukuna-Trouet contract bij Beerschot

  Beerschot heeft David Mukuna-Trouet een profcontract tot 2022 (met een optie voor twee extra seizoenen) gegeven. De Belg speelde al drie matchen mee dit seizoen met Beerschot, maar krijgt nu pas een vast contract. 

  David Mukuna-Trouet speelde vorig seizoen nog bij amateurclub Walhain. Deze zomer sloot hij na een testperiode aan bij de beloften van Beerschot en sinds oktober trainde hij mee met de A-kern.

   

  Tegen STVV, Antwerp en Gent kreeg hij korte invalbeurten en nu is zijn lidmaatschap van de club officieel. "Ik voel me hier goed en heb al enorm veel bijgeleerd. Dat is te danken aan de coaches en aan mijn ploegmaats." 

   

  "De spelersgroep is fantastisch. Dit is misschien al de leukste groep waar ik deel van uitmaakte en ik leer veel van de ervaren spelers", reageert de 19-jarige aanvaller op de site van Beerschot.

   

  "David heeft de juiste instelling. Hij is een rustige, bescheiden en leergierige jongen die op training veel inzet toont. Dat werd al beloond met speelminuten tegen Antwerp en STVV en nu met een profcontract. Hij kan nu als prof verder groeien zonder al te veel druk", voegt technisch manager Sander Van Praet toe.