Geoghegan Hart vergeet de Giro en gaat voor de Tour: "Ik wil een nieuw doel"

  Tao Geoghegan Hart (25) geeft aan dat hij zijn eindzege in de Ronde van Italië niet zal verdedigen. De Brit was vorig jaar de verrassende eindwinnaar in de Giro en richt zijn pijlen nu op de Tour. Het zal zijn debuut worden in de Franse grote ronde.

  In de Daily Telegraph verklaart Tao Geoghegan Hart zijn liefde voor Italië, maar dat is niet voldoende om in mei rugnummer 1 op te spelden in de Giro. "Ik begrijp de waarde wel, maar als renner heb je niet veel aan zo'n nummer op je rug", lacht Geoghegan Hart.

   

  De Londenaar mikt dus op de Tour. "Ik wilde iets nieuws. En de Tour is natuurlijk de grootste wielerwedstrijd."

   

  Geoghegan Hart zal normaal gezien op 26 juni dus een van de kopstukken van Ineos zijn bij de start in Brest. Daarna wil hij dolgraag naar Tokio voor de Spelen.