Voltrekt zich tegen Club een nieuw "Mirakel van Brakel"? "We hebben een plan"

  7 jaar geleden stuntte Olsa Brakel tegen Westerlo.

  Vanavond kijken Club Brugge en Olsa Brakel elkaar recht in de ogen tijdens de 1/16e finales van de Crocky Cup. Het is een verhaal van David tegen Goliath, maar Brakel geeft de hoop nog niet op.

  Terwijl de spelers van Olsa Brakel (2e Amateur) al maandenlang geen competitiematchen hebben gespeeld door corona, draait de Brugse machine op volle toeren. 

   

  Maar net door die competitiestop heeft Brakel tijd genoeg gehad om iets te bedenken. "We hebben een plan", vertelt trainer Fanno Nijst.

   

  "Ik hoop dat Philippe Clement de verkeerde olie in zijn machine doet", grapt Nijst. "Maar we hebben een plan, we moeten ook uitgaan van onze eigen sterkte."

  We hebben een plan, we moeten uitgaan van onze eigen sterkte.

  Fanno Nijst, trainer van Olsa Brakel

  Het Mirakel van Brakel

  Olsa Brakel weet hoe het voelt om een eersteklasser uit te schakelen.
  7 jaar geleden kegelde het Westerlo uit de beker met 6-1. De overwinning ging de geschiedenisboeken in als "het Mirakel van Brakel".

   

  Olsa-kapitein Kevin Haezebroeck, die nog een verleden heeft bij blauw-zwart, relativeert: "Het zou mij sterk verwonderen mochten we het mirakel nog eens kunnen herhalen."

   

  Toch gooit Brakel de handdoek nog niet in de ring: "Als je vecht voor elke vierkante centimeter en er alles aan doet, dan is er een kans, daar ben ik van overtuigd", besluit trainer Fanno Nijst.

  Herbeleef het "Mirakel van Brakel":

  Bekijk hier de reportage uit het Journaal:

  Meer over de match van vanavond: