Geen jeugdkoersen in België tot 1 maart, Omloop en Kuurne blijven overeind

  Door de coronacrisis is de start van het jeugdwielrennen al uitgesteld tot minstens 1 maart. Dat betekent ook dat de jonge Belgische veldrijders een streep moeten trekken door hun nationaal kampioenschap.

  Voor de jeugdcategorieën vond er 2 weken geleden geen Belgische titelstrijd plaats in Meulebeke. 

   

  De nieuwelingen, junioren en beloften koesterden nog hoop, want de Belgische wielerbond had met Middelkerke en Flémalle 2 plekken gevonden om het BK te organiseren op 6 februari. Maar de maatregelen laten het niet toe.

   

  "Na het overlegcomité van vorige vrijdag blijven de huidige maatregelen van kracht. Dat betekent dat alleen A-veldritten kunnen plaatsvinden. Alle andere competities worden geannuleerd", meldt de Belgische wielerbond.

   

  "De pistewedstrijden die tot 1 maart in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx waren voorzien, worden ook geschrapt."

   

  "Omdat het ministerieel besluit zeker nog van toepassing blijft tot 1 maart, kunnen tot die datum alleen maar elitewedstrijden plaatsvinden." 

   

  De Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari) blijven dus overeind.

   

  "Voor het volledig heropstarten van de wegcompetitie zijn betere coronacijfers een absolute noodzaak. Pas dan kunnen we versoepelingen van het Overlegcomité verwachten en kan het licht op groen voor wedstrijden van andere categorieën."