Ga naar de inhoud

Comeback McGregor eindigt met technisch knockout in de tweede ronde

McGregor was niet opgewassen tegen Poirier.

De Ier Conor McGregor is bij zijn comeback in het Ultimate Fighting Championship (UFC), het hoogste niveau in de gemengde gevechtsporten (MMA), genadeloos onderuit gegaan. McGregor verloor tegen de Amerikaan Dustin Poirier met technisch knockout in de 2e ronde.

Er werd in de MMA-wereld reikhalzend uitgekeken naar het gevecht bij de lichtgewichten. En de verwachtingen werden ingelost. Zeven jaar na hun eerste gevecht maakten McGregor en Poirier er op Fight Island in Abu Dhabi een mooie show van.

 

2000 op Covid-19 geteste toeschouwers zagen een rustig begin van de kamp. The Notorious, zoals de bijnaam van McGregor luidt, maakte gebruik van zijn betere bokstechniek om de eerste ronde naar zich toe te trekken. Maar Dustin, The Diamond,  Poirier deed zijn bijnaam alle eer aan en incasseerde enkele rake klappen.

 

In de tweede ronde ging Poirier meer focussen op het rechterbeen van McGregor en enkele rake trappen op de kuit zorgden ervoor dat de Ier begon te wankelen. Een rake rechter op de kin van McGregor en een salvo van slagen deden de rest. Scheidsrechter Herb Dean maakte een einde aan de kamp. 

 

Wat nu volgt, is misschien een rematch om de wereldtitel voor Poirier tegen de ongeslagen Chabib Noermagomedov. De Rus kondigde na zijn laatste wedstrijd zijn afscheid aan. In een eerste reactie zegt Chabib alvast dat hij voorlopig geen reden ziet om terug te keren: "Ik sta vele niveaus boven deze andere mannen!". Wordt waarschijnlijk vervolgd. 

McGregor gaat neer in de tweede ronde

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dustin Poirier: "Ik ben gekomen om te winnen"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

McGregor: "Ik ben ontgoocheld, maar ik kom terug"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De verliezer feliciteert de winnaar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chabib heeft nog een boodschap voor McGregor

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.