Geen Giro of Tour voor Dylan Groenewegen, rentree volgt in Hongarije

  Dylan Groenewegen in tranen na de val in Polen.

  Dylan Groenewegen (27) zit nog tot 7 mei een schorsing uit na de valpartij met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. De Nederlander had zijn comeback in theorie kunnen maken in de Giro, maar Jumbo-Visma mijdt de schijnwerpers en kiest voor een route langs Hongarije en Noorwegen.

  "Als de schorsing van Dylan Groenewegen er op 7 mei op zit, volgt voor hem geen rentree in de spotlights", schrijft Jumbo-Visma op zijn website. "Groenewegen en Team Jumbo-Visma verkiezen daarvoor een traject dat niet via Tour of Giro loopt."

   

  "Ik hoop dat ik straks mijn plek in het peloton weer terugvind en dat ik weer plezier aan het koersen kan beleven”, blikt Groenewegen zelf vooruit.

   

  Groenewegen zal dat in enkele kleinere rittenkoersen proberen te verwezenlijken. "We hebben daar goed over gesproken."

   

  "Er is veel gebeurd en daarmee houden we rekening bij mijn terugkeer. Natuurlijk hoop ik weer om de overwinning te kunnen sprinten, maar het belangrijkste is eerst dat ik mijn plek in het peloton terugvind.”

  Over de val in Polen: "Het blijft iedere keer heel schokkend"

  In het persbericht komt Groenewegen nog eens terug op de horrorcrash in Polen. "Het voelt niet goed dat ik van mijn lijn ben afgeweken. Ik vraag me ook af hoe dit kon. Dat neem ik mezelf zeker kwalijk."

   

  "Je probeert te reconstrueren wat je in de volle sprint hebt gedacht. Je kunt er nog zo vaak naar kijken, het blijft iedere keer heel schokkend om te zien. Vooral door de hoge snelheid van meer dan tachtig kilometer per uur is de impact van de val enorm groot."

   

  "De chaos die je nadien aantreft, is verschrikkelijk. Het is onbewust gebeurd en daar voel ik me heel naar over.”

  Het programma van Dylan Groenewegen:

  • Ronde van Hongarije (12 tot 16 mei)
  • Ronde van Noorwegen
  • Rund um Köln
  • ZLM Tour
  • Nederlands kampioenschap
  • Ronde van Wallonië
  • Ronde van Denemarken
  • Hamburg Cyclassics
  • BinckBank Tour
  • Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp
  • Gooikse Pijl
  • Münsterland Giro
  • Tour of Guangxi