Ludo Philippaerts gaat opnieuw paardrijden: "Een comeback wil ik dit niet noemen"

  Ludo Philippaerts in actie tijdens zijn carrière.

  Bijna 6 jaar na zijn afscheid in de lente van 2015, begint Ludo Philippaerts (57) opnieuw met paardrijden. Later deze week neemt de voormalige topruiter deel aan enkele wedstrijden in Spanje. "Puur voor het plezier."

  Na een operatie en een gewichtsverlies van 30 kg staat 4-voudig olympiër Ludo Philippaerts scherper dan ooit. Een ritje in oktober deed hem zin krijgen in meer en nu wil hij zijn ervaring niet alleen meer in theorie, maar ook in de praktijk doorgeven aan zijn jongste zonen. Op regelmatige basis zal hij deelnemen aan kleinere jumpings.

   

  "Een comeback wil ik dit niet noemen, maar ik ben wel gemotiveerd om opnieuw beginnen te rijden", reageert Philippaerts. "Ik heb dat de voorbije 5 jaar gemist. Toen ik in oktober opnieuw op een paard kroop, vond ik het plezier van het rijden terug."

   

  "Eigenlijk amuseer ik me geweldig. Zo fel dat ik opnieuw wil deelnemen aan enkele wedstrijden. Neen, niet voor de topsport, wel voor het plezier."

   

  "Of ik het nog zal kunnen tonen op hoge hindernissen zal de toekomst uitwijzen, daar kan ik nu niet op antwoorden. Met fijne paarden op wedstrijd gaan, mezelf amuseren en tegelijk mijn zonen bijstaan: dat is het doel dat ik nastreef. Ik wil vooral genieten van het rijden."

  Eigenlijk amuseer ik me geweldig. Zo fel dat ik opnieuw wil deelnemen aan enkele wedstrijden. Neen, niet voor de topsport, wel voor het plezier.

  Ludo Philippaerts

  Winnaar Wereldbekerwedstrijden en vice-Europees kampioen

  In april 2015 nam Ludo Philippaerts afscheid van de sport. Op zijn 51e zette hij een punt achter een lange en succesvolle carrière waarin hij 4 keer deelnam aan de Olympische Spelen, 7 Wereldbekerwedstrijden wist te winnen, zilver won op het EK 2001 in Arnhem en 6 keer Belgisch kampioen werd.