Marc Brys in Extra Time: "Over 3 jaar kampioen worden met OHL"

Marc Brys zat aan de tafel van Extra Time.

OHL-coach Marc Brys was vanavond te gast in Extra Time. Hij sprak over de ambities van de verrassende nummer 4 uit de Jupiler Pro League. "Leicester is ons fantastische voorbeeld", zegt Brys.

"G5-club is een manco op mijn lijst van getrainde clubs"

"Stoort het je dat je nog nooit trainer was van een G5-club", vroeg Filip Joos OHL-coach Marc Brys in Extra Time. 

 

"Dat is wel een manco", antwoordde Brys. "Maar ik heb zelf de beslissing genomen om dat niet te doen."

 

Met OH Leuven koestert Brys hoge ambities. "(Zusterclub) Leicester is ons fantastische voorbeeld. Hun aanpak blijkt te renderen: een basis leggen en dan voortbouwen. Nu zitten wij in een fase waarin er in spelers kan worden geïnvesteerd."

 

"In een van de gesprekken met de presidenten van King Power (dat bij Leicester en OHL de plak zwaait) ging het erover dat er voor OHL een rol in Europa weggelegd is. Ik corrigeerde en zei: "In België." Maar ze bedoelden wel degelijk Europa", vertelt Brys.

 

Over hoeveel jaar wordt OHL kampioen? "Laat het ons op 3 jaar houden", antwoordt Brys.

"Ze zeiden dat er voor OHL rol in Europa weggelegd is"

De tactiek van OHL: "Systeem gericht op deciding spelers"

Brys had ook een verklaring waarom het zo goed draait bij OHL. "Wat er goed is binnen de spelersgroep, is dat er een duidelijke hiërarchie is."

 

"Iedereen weet wat hij kan en wat zijn bijdrage kan zijn. Dat wordt gerespecteerd. Het systeem is zodanig gecreëerd om de deciding spelers zoveel mogelijk te laten beslissen over de wedstrijd."

 

Xavier Mercier is zo'n "deciding speler" en dat is volgens Vidarsson te danken aan Brys zelf.

 

"Jij hebt Mercier een verhaal verkocht en hij is aan boord gestapt. Hij is fysiek veel sterker en sprint sterk. Dit is niet dezelfde speler als 2 jaar geleden", zegt Vidarsson tegen Brys.

 

"Ik vond Mercier altijd een leuke voetballer, top in 1B. Maar hij is niet meer dezelfde speler", voegt de bondscoach van IJsland er nog aan toe.

Brys: "Er is een duidelijke hiërarchie binnen de ploeg"