Belgian Bullets halen top 10 niet op EK in thuishaven Winterberg

An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts zijn 11e geworden op het EK bobslee in Winterberg. De wedstrijd was ook een wereldbekermanche en daarin eindigden de Belgian Bullets op de 15e plaats. Vooraf hadden de Belgen gehoopt op de top 8 want Winterberg is hun "thuisbaan".

Vorig jaar werden de Belgen 9 op het EK en nu droomde ze ervan om nog net iets beter te doen. Maar dat lukte niet voor de Bullets. Vannieuwenhuyse en Aerts klokten na twee runs af op 1'54"88. Dat was goed voor de 15e plaats in totaal en de 11e plaats op de Europese ranglijst.

 

In de eerste run lieten ze met 57"44 de 13e chrono noteren, in de tweede waren ze met exact dezelfde tijd 15e.   

 

De zege en de Europese titel ging naar de Duitsers Laura Nolte en Deborah Levi in 1'53"60. Ook het zilver was voor een Duits duo: Kim Kalicki en Ann-Christin Strack. De derde plaats en het EK-brons werd gedeeld door de Duitse olympische kampioene Mariama Jamanka en Leonie Fiebig en de Oostenrijkers Katrin Beierl en Jennifer Onasanya.   

 

Vannieuwenhuyse en Aerts waren toe aan hun tweede wedstrijd op WB-niveau dit seizoen. Vorige maand werden ze 11e in Innsbruck.

Herbeleef het EK bobslee