Chronische blessure noopt Bergen-speler Giancaterino tot (tijdelijk?) afscheid

  "Ik moet nu vooral aan mijn gezondheid denken", zegt Lorenzo Giancaterino.

  Lorenzo Giancaterino (30), die al enkele weken in de lappenmand ligt, moet tijdelijk stoppen met basketbal. Terugkerende pijn vanwege een chronische blessure verhindert dat de Belgische forward momenteel op profniveau kan presteren. Dat heeft zijn club Bergen vrijdag bekendgemaakt, na het raadplegen van verschillende artsen.

  De blessure werd al op het einde van het seizoen 2018-2019 vastgesteld. Dit seizoen bleek de pijn evenwel niet meer te harden. Daardoor kan Giancaterino niet op profniveau trainen en wedstrijden spelen, zo verklaart hij in een persbericht.

   

  "Het basketbal is mijn beroep en mijn passie, maar ik moet vooral aan mijn gezondheid denken", vertelt hij op de website van de club, die dit seizoen nog niet verloor in 1e klasse.

   

  Lorenzo Giancaterino is een jeugdproduct van Bergen, waar hij ook zijn profdebuut maakte. Hij verhuisde naar Brussels en Luik, om uiteindelijk terug te keren naar Bergen.