Na lockdownparty bezoekt Tuur Dierckx covidafdeling: "Dit is binnengekomen"

  Tuur Dierckx maakt een praatje op de covidafdeling van het ziekenhuis in Geel.

  Westerlo-speler Tuur Dierckx is vandaag een kijkje gaan nemen op de covidafdeling van het Sint-Dimpna ziekenhuis in Geel. Dierckx kreeg onlangs de volle laag nadat hij een lockdownparty georganiseerd had, zijn ziekenhuisbezoek was een soort extra alternatieve straf. "Ik ben blij dat ik dit vandaag heb mogen meemaken", vertelt Dierckx aan Sporza.

  Westerlo-speler Tuur Dierckx loopt mee met corona-zorgverleners als straf voor lockdownfeestje

  Tuur Dierckx bezoekt een covidafdeling

  Net als veel spelers van Westerlo raakte Tuur Dierckx begin september zelf besmet met het coronavirus. Toch werd hij vorige maand betrapt op het organiseren van een lockdownfeestje. "Dat was een stommiteit en ik besef dat het niet door de beugel kan", pleit Dierckx schuldig.

   

  "Het was mijn verantwoordelijkheid en ik ben er ook al voor gestraft. Het is een goeie les geweest en het zal niet meer gebeuren. Ik ben ook blij dat ik deze dag heb kunnen meemaken."

   

  "Ik heb de covidafdeling bezocht waar mensen verblijven die terugkomen van intensieve zorg en aan de betere hand zijn. Ik heb ook met Guido gesproken, die in coma gelegen heeft en heel hard gevochten heeft. Hij heeft me verteld wat de gevolgen zijn voor zijn leven. Het is wel binnengekomen om eerlijk te zijn."

   Normaal ben ik altijd de grapjas van de ploeg, maar hierover zal ik wel serieus praten met mijn ploegmaats.

  Tuur Dierckx

  "Ik besefte wel dat het ernstig was, maar het probleem is een beetje dat ik veel mensen ken die corona gehad hebben, maar altijd met geen of milde symptomen. Nooit iemand die echt doodziek was. Het was ver van mijn bed, dan sta je er niet zo bij stil. Nu wel."

   

  "Als voetballer leven we ook in een soort bubbel waarbij we wat weggehouden worden van die situatie, waardoor we niet stilstaan bij de ernst ervan. Het zou goed zijn als meer mensen er eens mee geconfronteerd worden, dan ga je er toch meer over nadenken."

   

  "Ik zal vanaf nu zeker proberen om de mensen die ik ken duidelijk te maken hoe ernstig de situatie echt is. Normaal ben ik altijd de grapjas van de ploeg, maar hierover zal ik wel serieus praten met mijn ploegmaats. Deze dag zal me echt bijblijven."

  Dierckx: "Dit is wel binnengekomen"

  Van Hove: "Dit is veel meer dan een pr-stunt"