Ga naar de inhoud

Bruno Versavel bij Diest: "Waarom kunnen wij niet wat Westerlo en STVV doen?"

Bruno Versavel is terug bij KFC Diest, de club waar hij op zijn 18e debuteerde.

Voormalig Rode Duivel Bruno Versavel heeft sinds kort een nieuwe uitdaging in het voetbal gevonden: hij probeert bij KFC Diest, nu 3e amateur, de oude glorie te doen herleven.

Bruno Versavel (53) is terug bij de club waar het voor hem allemaal begon en eindigde als speler: KFC Diest. "Het is mijn taak als sportief directeur om ervoor te zorgen dat jonge spelers naar de club komen en kunnen doorstromen naar de eerste ploeg."

 

"Daarnaast moet ik ook rust brengen bij de spelers en de trainers." Het is dan ook niet de ambitie van Versavel om aan de poten van huidig hoofdcoach Eddy Bokken te zagen.

 

"Dat is niet aan de orde. Ik ben trainer geweest in provinciale, maar ik ben te professioneel om op dat niveau te trainen. Je kunt blijven wachten op aanbiedingen van grotere clubs, maar het is heel moeilijk om er tussen te geraken, zelfs als T2. Kijk maar naar wat er met Luc Nilis gebeurt. En zo zijn er nog."

"We moeten zeker hoger mikken"

Diest was ooit een eersteklasser en speelde in 1964 zelfs de bekerfinale. Voor Bruno Versavel is het geen utopie om die tijden te laten herleven. "We moeten zeker hoger mikken."

 

"Toen ik hier begon, speelden we tegen Westerlo en STVV. Waarom kunnen wij nu niet wat zij doen? Dat is misschien hoog gegrepen, maar 1B of 1e amateur zou toch moeten kunnen. Als dat in Tessenderlo (Thes Sport) kan, waarom hier niet?"

 

"Maar Rome is niet op 1 dag gebouwd, we zullen het rustig moeten doen. De eerste stap is gezet, hopelijk volgen de anderen. Iedereen moet zich achter ons scharen. Ik zou graag als technisch directeur hogerop willen, net als ik als voetballer deed."

"Ik maak nog wekelijks mijn goaltje"

Bruno Versavel bouwde als middenvelder en linksachter een mooie carrière op bij onder meer KV Mechelen en Anderlecht. Hij verzamelde 28 caps en nam deel aan het WK in 1990. Maar op zijn 53e brandt de vlam nog altijd.

 

"Ik speel nog bij Hezerheide, bij de oude glorieën, zeg maar. Ik ben natuurlijk zo snel niet meer als vroeger, maar ik maak nog wekelijks mijn goaltje. Zolang je het nog kunt, waarom zou je stoppen?"

De Warande, het stadion van KFC Diest.