Eenzame feestdagen voor Pidcock: "Kerstcadeaus via FaceTime geopend"

  Tom Pïdcock beleeft een eenzame eindejaarsperiode in België.

  Door de coronacrisis moeten sommige buitenlandse atleten de eindejaarsperiode helemaal alleen doorbrengen in ons land. Zo kon de Britse veldrijder Tom Pidcock (21) zijn familie enkel virtueel een knuffel geven. "Mijn vriendin heb ik sinds begin december niet meer gezien", vertelt de jonge crosser.

  "Ik weet niet wanneer ik mijn familie weer zal zien"

  Hoewel Tom Pidcock op het einde van het jaar tradioneel zijn familie terugziet, was een hereniging dit jaar niet mogelijk. "Op kerst komen mijn ouders normaal voor een week naar België, maar door corona was dat onmogelijk."

   

  "Ik heb mijn kerstcadeautjes dan ook via FaceTime moeten openen. Toch heb ik er het beste van gemaakt, want de situatie is nu eenmaal wat ze is. We weten niet hoelang dit nog zal duren."

   

  "Ikzelf vind het niet moeilijk om lang alleen te zijn, maar zonder dat je het beseft kruipt het toch in de kleren."

   

  "Ik hoop dat ik mijn familie in februari kan zien, al zou het met de huidige situatie in het Verenigd Koninkrijk wel eens langer kunnen duren. Toch ben ik het ondertussen gewoon. Ik ben sinds mijn 16e vaak weg van huis."

  "Ik ga voor een medaille in Tokio"

  Vanaf 1 maart 2021 verdedigt Pidcock de kleuren van Ineos. Een grote stap, maar aan ambitie ontbreekt het de jonge Brit alvast niet. "Ik kijk echt uit naar het trainingskamp met de ploeg."

   

  "Volgend jaar wil ik me focussen op het mountainbiken. Op de weg moeten de Ardennen-klassiekers me wel liggen en waarschijnlijk probeer ik de Vuelta te rijden."

   

  Ondanks de hoge ambities is Pidcock nog niet helemaal zeker van de Olympische Spelen. Groot-Brittannië is namelijk nog niet gekwalificeerd. "Ik denk wel dat ik er in Tokio zal bij zijn, misschien zelfs met een wildcard."

   

  "Wat ik wens voor 2021?  Een medaille op de Spelen en een overwinning in een WorldTour-wedstrijd. Dat zou mooi zijn."