NBA: Portland dient kampioen LA Lakers 2e verlies in 4 duels toe

  LeBron James kijkt gefrustreerd toe bij nog maar eens een score van Portland.

  De LA Lakers hebben hun start van het nieuwe NBA-seizoen ietwat gemist. Tegen de Portland Trail Blazers gingen LeBron James en co met 107-115 de boot in. De Houston Rockets gingen zelfs nog slechter van start: zij wachten nog op een eerste zege.

  De LA Lakers recupereerden tegen de Portland Trail Blazers Anthony Davis na een blessure, maar met 13 punten had hij een vrij rustige avond. Zo moest alles bij de Lakers nog maar eens van LeBron James komen. Zijn 29 punten volstonden niet om de Trail Blazers, die ook al de scalp van de Rockets pakten, af te remmen.

   

  De Lakers gingen het 4e kwart nochtans met een voorsprong in, onder meer dankzij een 15-0-tussensprint in het 3e kwart. Maar voor het eerst in 60 duels konden de Lakers een voorsprong bij de start van het 4e kwart niet verzilveren.

   

  Dat was vooral het werk van Damian Lillard en CJ McCollum, de kleppers bij Portland, die in de finale hun team bij de hand namen. Lillard werd met 31 punten ook topschutter, waarvan 21 stuks in de 2e helft.

   

  Voor de LA Lakers is het, na een nederlaag op de openingsavond tegen de Clippers, al de 2e nederlaag in 4 matchen.

  Jokic strooit met assists tegen Houston

  De Denver Nuggets behaalden hun eerste zege van het seizoen en daarvoor hadden ze een geweldige Nikola Jokic nodig. De Serviër pakte uit met een triple double (zijn 43e voor de Nuggets, een clubrecord), waarbij vooral zijn 18 assists opvielen.

   

  De Houston Rockets hadden door het coronavirus maar 9 spelers beschikbaar. James Harden was met 34 punten wel op de afspraak, maar hij kon niet vermijden dat zijn team een 2e nederlaag in 2 duels opliep. Eindstand: 124-111.

  Uitslagen maandagnacht
  LA Lakers Portland Trail Blazers 107-115
  Atlanta Hawks Detroit Pistons 128-120
  Brooklyn Nets Memphis Grizzlies 111-116
  Oklahoma City Thunder Utah Jazz 109-110
  Denver Nuggets Houston Rockets 124-111