Veldritverrassing Clara Honsinger: "Crossen is hier veel agressiever dan in de States"

  Ook in de Wereldbekercross in Dendermonde is Clara Honsinger op weg naar het podium.

  De verrassing tijdens de eindejaarscrossen heet Clara Honsinger. Zowel in de Wereldbekers in Namen als in Dendermonde finishte ze als 2e. Maak kennis met de 23-jarige Amerikaanse.

  Katie Compton onttroond

  Wie cyclocross en Verenigde Staten zegt, zegt Katie Compton. 15 jaar lang was zij de nummer 1 in haar land.

   

  Daar kwam vorig jaar een einde aan. Na 15 titels op een rij moest de 4-voudige vicewereldkampioene haar Amerikaanse trui aan belofte Clara Honsinger laten. 

   

  Op 15 december 2019 overklaste ze Rebecca Fahringer en Katie Compton op het nationale kampioenschap in Tacoma.

  Klimmen en baggeren

  Meteen na haar Amerikaanse titel maakte Clara Honsinger voor het eerst de eindejaarsperiode in ons land mee, met een 6e plaats in Namen als uitschieter.

   

  Dit jaar crost ze al sinds november op Belgische bodem. In Namen liet de 23-jarige renster opnieuw haar klimbenen zien. Op de Citadel eindigde ze binnen de halve minuut van de ongenaakbare Lucinda Brand.

   

  Maar Honsinger kan ook baggeren. Dat liet ze in Dendermonde zien. Meer dan 15 seconden gunde ze Brand niet in de moddercross.

   

  "Ik heb stellig de indruk dat we haar nog op het podium zullen zien", sprak  onze commentator Michel Wuyts. "Dan heeft ze wel een snelcursus zand nodig, maar onmogelijk is dat niet."

  resultaten Clara Honsinger 2020-2021
  GP Leuven 20e
  SP Merksplas 23e
  X²O Kortrijk 10e
  SP Boom 6e
  X²O Antwerpen 17e
  SP Gavere 4e
  WB Namen 2e
  cross Essen 11e
  X²O Herentals 4e
  WB Dendermonde 2e

  Basiskamp in Nederlands Limburg

  Clara Honsinger maakt deel uit van het Amerikaanse team Cannondale-Cyclocrossworld.com. Samen met haar ploegmaats Kaitie Keough en Curtis White en twee mecaniciens verblijft ze in Nederlands Limburg. 

   

  "Daar trainen we op het parcours van de Amstel Gold Race en in het natuurgebied Brunssummerheide", vertelt ze op de website cyclingtips.com.

   

  Honsinger blijft nog een maand in Europa: tot en met het WK in Oostende. "De wedstrijden zijn hier veel intenser en agressiever dan in de States", vindt ze. "Bij ons gaat het er amicaal aan toe, Europa is professioneler en harder."

   

  "Hier krijg ik al eens een schouder, beland ik in een hek of beginnen ze te trekken op een klim. Het hoort er allemaal bij. Voor mij is het een grote leerschool", stelt Honsinger.

  De wedstrijden zijn hier veel intenser en agressiever dan in de States. Hier krijg ik al eens een schouder, beland ik in een hek of beginnen ze te trekken op een klim.

  Clara Honsinger

  VIDEO: Honsinger gaat wereldkampioene voorbij in Dendermonde