Geen matchen meer uitstellen wegens corona? "Kernen zijn ruim genoeg"

  Beerschot moet tijdens de winterstop 2 matchen inhalen wegens het virus.

  Het coronavirus heeft de kalendermaker in het voetbal al heel wat hoofdpijn bezorgd. Daar wil de Pro League wat aan doen. De vereniging van profclubs wil uitstel wegens ziekte onmogelijk maken. "Er is te weinig ruimte", klinkt het.

  "Bij de Pro League ligt het voorstel op tafel om vanaf 1 april geen wedstrijden meer uit te stellen", wist onze commentator Peter Vandenbempt te vertellen in Extra Time.

   

  "En als je niet genoeg spelers kan selecteren voor een wedstrijd, leidt dat automatisch tot een forfaitnederlaag (5-0, red)."

  Op die manier wil de Pro League vermijden dat de play-offs in het gedrang komen. De laatste weken wordt minstens een wedstrijd per speeldag uitgesteld. Dat leidt tot extra midweekvoetbal, ook in deze kerstvakantie. 

   

  Beerschot moet tijdens de winterstop nog 2 matchen inhalen, Eupen zelfs 3. Op 18 januari praat de Pro League over de maatregel tijdens de algemene vergadering.

  Pro League: "Te weinig ruimte om nog uit te stellen"

  Tijdens de winterstop staan er 5 inhaalmatchen op het programma. In het voorjaar is dat onmogelijk, redeneert de Pro League.

   

  "Het draait niet per se om de play-offs, we merken wel dat de Europese kalender erg weinig ruimte laat om nog wedstrijden uit te stellen", legt woordvoerder Stijn Van Bever uit.

   

  "We laten ze dus liever doorgaan, met vanzelfsprekend aandacht voor de gezondheidssituatie. Positieve spelers mogen niet op het terrein staan, maar  bij veel van onze clubs zijn de kernen ruim genoeg", stelt de Pro League.

   

  "Hopelijk komt het zover niet, maar het moet wel lukken. Wedstrijden moeten gespeeld worden met de voetballers die beschikbaar zijn."

   

  "Tot dit seizoen bestond er ook geen mogelijkheid om wedstrijden uit te stellen wegens ziekte. Als er buikgriep rondhing in de kleedkamer werd er toch gespeeld. Net als de teams bleven voetballen ondanks een hoge blessurelast."

  Tot dit seizoen bestond er ook geen mogelijkheid om wedstrijden uit te stellen wegens ziekte.

  Stijn Van Bever (woordvoerder Pro League)