Jos Verlooy springt naar derde plek in vijfsterrenmeeting in Saoedi-Arabië

  Jos Verlooy (archieffoto).

  Net als vorige week in de viersterrenjumping in Riyad, heeft Jos Verlooy ook vandaag in de vijfsterrenjumping in de Saoedische hoofdstad met Varoune een derde plaats behaald.

  Jos Verlooy mocht met zijn 12-jarige ruin Varoune als tweede de barrage met zes aanvatten. Met brio bleef de Belgische combinatie foutloos met een tijd van 42"22. 

   

  Daarmee kon het regerend Belgisch kampioenenkoppel niet tippen aan de Duitser Christian Kukuk, die iedereen verbaasde met een tijd van 40"45.   

   

  Uiteindelijk slaagden er in de barrages slechts twee combinaties in onder de tijd van Jos Verlooy/Varoune te duiken. De Duitser Daniel Deusser, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables, finishte met Scuderia 1918 Tobago Z van de Belgische studbook Zangersheide, na 41"42.   

   

  Op die manier eindigden Jos Verlooy/Varoune voor de tweede opeenvolgende week op de derde plaats in een Wereldbekerwedstrijd en is het de logica zelve dat de Grobbendonkenaar ons land gaat vertegenwoordigen op de Wereldbekerfinale, die van 31 maart tot 5 april 2021 in het Zweedse Göteborg georganiseerd zal worden.