Ga naar de inhoud

Onwaarschijnlijk: bezem in het midden van de baan tijdens skeletonwedstrijd

Opvallend beeld gisteren tijdens de wereldbekerwedstrijd in het skeleton in het Oostenrijkse Igls.  Skeletoni Katie Tannenbaum botste er in volle afdaling op een bezem, die dwars op de baan lag. Gelukkig bleef het bij materiële schade.  

Skeleton is een wintersport waarbij de deelnemers op een slee naar beneden glijden in een bobsleebaan. Daarbij worden snelheden gehaald tot wel 145 km per uur. 

 

Uiteraard wordt de baan tijdens de wedstrijd regelmatig schoongeveegd en het ijs behandeld. Zeker bij winderige weersomstandigheden, zoals gisteren het geval was. Iemand moet daarbij de bezem zijn vergeten op de baan. 

 

Wonderbaarlijk genoeg had niemand in de gaten dat de bezem er nog lag toen Katie Tannenbaum aan haar afdaling begon. Zij kon de bezem uiteraard niet ontwijken, maar gelukkig bleef de botsing zonder gevolgen, al raakte haar slee wel zwaar beschadigd. 

 

De 35-jarige Tannebaum komt uit voor de Amerikaanse Maagdeneilanden. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.