Lotte Kopecky duikt ook in Scheldecross het veld in

  Lotte Kopecky waagde zich dit crossseizoen voor het eerst aan een uitstapje in het veld.

  Lotte Kopecky rijdt op 12 december in Antwerpen haar 3e cross van de winter.  De 25-jarige Flandrienne van het Jaar was eerder van de partij in de Superprestige in Ruddervoorde en de Koppenbergcross.

  Kopecky, die na de jaarwisseling de overstap maakt van Lotto Soudal Ladies naar Liv Racing, ontbolsterde het voorbije seizoen helemaal op de weg.

   

  Ze pakte de dubbel Belgisch kampioen in tijdrit/wegrit en won een rit in de Giro Rosa. Verder verzamelde ze ereplaatsen in Gent-Wevelgem (2e), de Ronde van Vlaanderen (3e), de Brabantse Pijl (4e) en de Driedaagse Brugge-De Panne (3e).

   

  Normaal volgt na het wegseizoen altijd een programma op de baan, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Dus stond Kopecky voor het eerst als prof aan de start in Ruddervoorde en de Koppenbergcross.

   

  "Bij de jeugd nam ik ooit deel aan wat crossen", vertelde ze toen. "En het leek me leuk om dit jaar opnieuw eens in het veld te duiken. Ik heb me geamuseerd. Het is een leuke afwisseling met de trainingen. Ik sluit niet uit dat ik dit seizoen nog enkele crossen rijd."

   

  In de Koppenbergcross was Kopecky onze beste landgenote met een 11e plaats. Daarna nam ze een tijdje rust. Nu krijgt haar programma stilaan vorm. "We zijn het allemaal nog wat aan het bekijken, maar ik sta zeker al aan de start van de Scheldecross in Antwerpen op 12 december", aldus Kopecky.

   

  Overigens maakt Mathieu van der Poel in de Scheldecross ook zijn rentree in het veld.