Lotte Kopecky geniet van 11e plek op Koppenberg: "Bergop alles gegeven"

  Lotte Kopecky was nog maar aan haar 2e veldrit toe.

  Beste Belgische in de Koppenbergcross was verrassend genoeg Lotte Kopecky. "Ik heb vandaag afgezien, maar ik heb me ook geamuseerd", reageerde de renster van de Lotto Soudal Ladies.

  Kopecky: "Ik wou voortdurend plaatsen goedmaken"

  Vorige week eindigde Lotte Kopecky 38e bij haar crossdebuut in Ruddervoorde. In de Koppenbergcross schakelde de Belgische kampioene op de weg nog een tandje hoger met de 11e plaats. De 1e Belgische in de uitslag.

   

  "Ik moest helemaal achteraan starten. Maar ik vond snel mijn weg door het peloton waardoor ik al op een relatief goede positie bovenkwam op de Koppenberg", doet Kopecky haar verhaal.

   

  "Ik heb enorm afgezien. Ik had het gevoel dat er in deze cross nergens een strook was om te recupereren omdat ik voortdurend plaatsen wou goedmaken. Uiteindelijk ben ik daar wel aardig in geslaagd."

  Op de technische stukken verloor ik wel vrij veel tijd. Maar bergop kon ik dat goedmaken.

  Lotte Kopecky

  Kopecky's gebrek aan crosservaring was vandaag een minder groot struikelblok dan in Ruddervoorde. "Op de technische stukken verloor ik wel vrij veel tijd. Maar ik kon dat goedmaken doordat ik bergop telkens alles gaf."


  Smaakt dit naar meer? "Vorige week was het veel minder lastig dan vandaag. Ik heb afgezien, maar ik heb me geamuseerd. Het ging wel goed."

   

  Staan er nog veldritten op haar programma? "Voorlopig niet. Ik zal de komende weken wat rust nemen en daarna opbouwen richting volgend seizoen. Gezond blijven is momenteel het belangrijkste", besluit Kopecky.

  Kopecky: "De komende weken zal ik wat rusten"

  Kopecky spuit eigen fiets af na finish: "Niets mis mee"