Clement: "Gelukkig kom je in België geen ploeg zoals Dortmund tegen"

  Philippe Clement richt zijn vizier weer op de Belgische competitie.

  Club Brugge onderging tegen Dortmund de wet van de sterkste, dat besloot ook coach Philippe Clement na de 3-0-nederlaag in Duitsland. "We hebben de kruimels niet gepakt."

  "Na de loting zeiden we al dat Dortmund "out of our league" was en dat hebben ze weer laten zien", zei Clement. "Als je een resultaat wil halen in deze topwedstrijden, dan moet je de kruimels pakken en veel geluk hebben."

   

  "Vandaag hebben we de kruimels laten liggen. Dan is deze nederlaag een logisch resultaat."

   

  Toch was het niet allemaal kommer en kwel bij Club Brugge. Clement zag ook wat positieve punten. "Ik ben wel tevreden dat mijn ploeg de hele match heeft gevochten", zei hij. 

   

  "Ik heb ook een heel sterke Charles De Ketelaere gezien op een positie (linksback, red) die hij niet gewoon is. Odilon Kossounou maakte misschiel wel een foutje in de verdediging, maar als 19-jarige heeft hij ook veel goede dingen laten zien."

  Vandaag hebben we de kruimels laten liggen. Dan is deze nederlaag een logisch resultaat.

  "Moeskroen is momenteel belangrijker dan Zenit"

  Philippe Clement richt zijn blik nu op de competitiewedstrijd tegen Moeskroen. "We moeten de knop snel omdraaien naar de competitie. Gelukkig kom je in België geen ploeg zoals Dortmund tegen", grapte hij.

   

  Mikt Club nu op de derde plek of toch nog de tweede plek in zijn poule? Die vraag ontweek Clement vakkundig. "Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. We geven volgende week alles om te winnen tegen Zenit en dan weet je wat je in handen hebt. Maar momenteel is het duel tegen Moeskroen belangrijker."

  Linksback De Ketelaere: "Ik doe wat de coach me vraagt"

  • Charles Deketelaere (voor de gelegenheid op de linksback): "Dat is natuurlijk niet mijn gebruikelijke positie. Maar door de corona van Sobol en de blessure van Ricca hebben we daar iemand nodig. En als de coach mij dat vraagt, dan doe ik mijn uiterste best. Natuurlijk heb ik liever een aanvallende rol. Maar het enige waar ik aan denk is doen wat de coach vraagt."

   "Dortmund was gewoon sterker en beter in de duels. Ze hebben ook de individuele klasse om het af te maken, zie ook die vrije trap. We moeten nu proberen punten te pakken tegen Lazio en Zenit. We wisten dat Dortmund de beste ploeg was in de poule, wat we daartegen konden pakken was bonus."

   "Dat is niet gelukt, maar 2 keer 3-0 is zwaar. Het is nu aan ons om zaterdag tegen Moeskroen de intensiteit die Dortmund had en die we zelf ook nastreven in de Champions League mee te nemen. Daarin kunnen we leren van Dortmund."  

  • Simon Mignolet (doelman): "We hebben vandaag gezien dat Dortmund echt een klasse sterker is. Dan is de nederlaag gemakkelijker te aanvaarden. Al zijn we beter gestart dan in de thuiswedstrijd, door hen geen kansen te geven en proberen te voetballen."

   "Jammer genoeg liepen we op een counter, terwijl we de wedstrijd onder controle hadden. Net voor de rust, het slechts mogelijke moment, scoorden ze een 2e keer. Na de rust kwamen we uit de kleedkamer met het idee om een doelpunt te maken. Dat lukte bijna met een half kansje voor Ruud. Ik denk dat als we toen scoorden, de match nog kon kantelen. Uit een ongelukkige situatie maakten zij de 3-0. Match gespeeld."

   "Maar we moeten eerlijk zijn, het niveauverschil was te groot. Soms moet je gewoon aanvaarden dat je tegen een sterkere tegenstander verliest. We hadden twee of drie goede kansen, maar nooit genoeg om hen te doen twijfelen. Of we nog kans maken op de tweede plek? Als we volgende week winnen tegen Zenit, weet je nooit. Het is positief dat zij verloren tegen Lazio."
    
  • Hans Vanaken (middenvelder): "Dortmund is een ongelofelijk goede ploeg. De snelheid van uitvoering is zo veel hoger dan in België. We zetten veel druk, maar zij bleven zo rustig. De derde plek is zeker ons doel. We hebben al getoond dat we Zenit kunnen kloppen."