Geen Rally van Spa meer in 2020: "Ontzettend ontgoocheld"

  De Rally van Spa zal dit jaar niet gereden worden. De organisatoren zien zich voor de tweede keer dit jaar verplicht om de wedstrijd, die in december zou plaatsvinden, uit te stellen. De reden is uiteraard het coronavirus.

  De beslissing om de wedstrijd voor de tweede keer dit jaar uit te stellen werd genomen in overleg met Sophie Delettre, burgemeester van Spa, en Hervé Jamar, provinciegouverneur van Luik. Dat gebeurde na een evaluatie van de huidige gezondheidssituatie en de analyse van de voorwaarden om de wedstrijd in alle veiligheid te kunnen organiseren.

   

  "Ondanks het uitstekende werk en het professionalisme van de mensen van organisator DG Sport, die ik bij deze wil danken en steunen, zie ik me verplicht om een uitstel van de Spa Rally te vragen", zegt burgemeester Sophie Delettre.

   

  "De huidige gezondheidscrisis, met alle bijhorende gevaren, zet me tot grote voorzichtigheid aan. Ik kan u verzekeren dat deze huidige situatie, die een impact heeft op alle aspecten van ons leven, me intriest maakt. Toerisme, cultuur en gemotoriseerde sporten maken deel uit van het DNA van onze stad."

  De mensen die aan de slag zijn in de autosport zitten in mijn gedachten. Dit uitstel zal zware economische gevolgen hebben.

  Organisator Christian Jupsin

  Ook organisator Christian Jupsin baalt. "We zijn ontzettend ontgoocheld dat we, net zoals in maart, de Spa Rally moeten uitstellen. Alles was aanwezig om van deze editie een topper te maken. Ik wens dan ook ons hele team te bedanken, want ondanks dit lastige jaar hebben ze onberispelijk werk afgeleverd en bleven ze er tot het eind in geloven."

   

  "De mensen die aan de slag zijn in de autosport zitten in mijn gedachten. Teams, rijders, ingenieurs, freelance mecaniciens en sponsors: allemaal worden ze door deze maatregel getroffen, want dit uitstel zal zware economische gevolgen hebben."

   

  "Er rest ons niet veel meer dan de pagina van dit vervloekte jaar 2020 om te slaan, ons met al onze energie toe te leggen op een comeback en in 2021 een nog aantrekkelijker evenement voor te leggen. Na regen komt er altijd zonneschijn, toch?"

   

  Op deze manier komt er een abrupt einde aan het BK Rally 2020. Met de rally van Haspengouw en de Aarova Rally werden uiteindelijk slechts twee BK-manches georganiseerd. Bij gebrek aan races is er dit jaar dan ook geen Belgische kampioen. Een nieuwe datum voor de Rally van Spa is er nog niet.