Djokovic vreest voor toekomst honderden profs: "Te weinig spelers kunnen ervan leven"

  Novak Djokovic denkt dat veel lager gerangschikte proftennissers in de problemen zullen komen nu er door het coronavirus amper toernooien zijn op de lagere niveaus.

  Novak Djokovic richtte onlangs een nieuwe vakbond voor tennissers op, de Professional Tennis Players Association, en hij neemt zijn voortrekkersrol als nummer 1 van de wereld duidelijk ernstig. In de aanloop naar de Masters, het laatste grote toernooi van het seizoen, brak hij een lans voor zijn collega's onder aan de ladder.

   

  "Het is mooi dat we sinds de herstart weer grote toernooien kunnen spelen, maar het is zorgwekkend dat er op het niveau van de Futures, zeg maar het opstartniveau voor de profs, bijna geen toernooien zijn", zegt Djokovic. 

   

  "Vergeet niet dat dat de grootse groep proftennissers is. Ik heb veel spelers gesproken die 500e of lager staan en zij smeken om toernooien."

   

  Djokovic ziet zelfs een groter probleem. "Er moet een systeem komen dat het mogelijk maakt dat veel meer tennissers en tennissters van hun sport kunnen leven. Momenteel zijn dat er misschien 200."