Finland stooft Frankrijk een peer: wereldkampioen lijdt zeldzame thuisnederlaag

  Finland heeft voor de verrassing van dit avondje interlandvoetbal gezorgd. Het ging op bezoek bij Frankrijk met 0-2 winnen. Het is de eerste keer ooit dat Finland een zege kon boeken tegen Les Bleus. Voor de wereldkampioen is dit de eerste thuisnederlaag sinds maart 2018.

  Finland speelt volgende zomer voor het eerst mee op een groot toernooi en het team lijkt klaar om daar mooie dingen te laten zien. Frankrijk kwam zeker niet op volle sterkte aan de aftrap, maar met Pogba, Giroud en debutant Marcus Thuram stond er toch nog mooi volk tussen de lijnen. Thuram had bovendien al heel snel kansen om te scoren, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat en zijn schot ging net over.

   

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Frankrijk tot Sissoko net voor het halfuur de bal cadeau gaf aan de Finnen. Forss liep de zestien in en werkte koeltjes af. Een klap voor de thuisploeg en drie minuten later volgde er nog een. Deze keer was het Valakari die kon scoren: 0-2 aan de rust.

   

  Na de koffie probeerden de Fransen het tij te keren en ook Martial, Griezmann en Varane kregen nog speelminuten. Maar behalve veel balbezit kwam er nog weinig van. Het is voor de manschappen van bondscoach Didier Deschamps de eerste thuisnederlaag sinds maart 2018 toen tegen Colombia.