José De Cauwer na zege Jasper Philipsen: "En of hij koersen kan winnen!"

  Na een eerdere 2e, 4e en 9e plek is het nu wel prijs voor Philipsen in deze Vuelta.

  Met een machtig eindschot knalde Jasper Philipsen in Puebla de Sanabria naar zijn eerste zege in een grote ronde. José De Cauwer sprak na afloop vol bewondering over het jonge Belgische talent: "Hij kan heel erg veel."

  "Wat een formidabele sprintzege van Philipsen. En of hij koersen kan winnen!", reageerde cocommentator José De Cauwer lyrisch na de aankomst van de 15e  etappe.

   

  Na eerdere WorldTour-zeges in de Tour Down Under en de BinckBank Tour opende de jonge Philipsen nu ook zijn rekening in de grote rondes.

   

  "Hij werd ideaal gebracht", gaat De Cauwer verder. "Toen ik voor de aankomst zelf naar beneden ging om de laatste meters te bekijken, wist ik dat men de sprint niet te vroeg mocht inzetten."

   

  "Het was echt een zware aankomst, maar Philipsen begon tóch van ver, verraste iedereen en liet niemand nog terugkomen. En dat na een etappe van 230 kilometer, in heel zware weersomstandigheden."

  "We wisten dat hij dit kon op zulke aankomsten"

  Na een tweede, een vierde en een negende plek, was het in de 15e rit eindelijk prijs voor de jonge Belgische spurtbom. "We wisten dat hij dit kon, op dit soort aankomsten", zegt De Cauwer.


  "Je zag al wat hij in etappe 10 naar Suances deed, waar hij negende werd tussen de klassementsmannen. Dat was een steile aankomst van twee kilometer lang, hé."


  "Ik heb hem bij de beloften ook etappes weten winnen op zulke aankomsten, toen nog bij het jeugdteam van BMC waar ook Pavel Sivakov reed. Hij kan heel erg veel en is een man voor de toekomst, want vergeet niet dat hij nog maar 22 jaar is."

  In de eerste massasprint moest Philipsen enkel Sam Bennett voor zich dulden.

  "De gebroeders Roodhooft zullen blij zijn"

  Na twee jaar in dienst bij Team UAE vertrekt Philipsen na dit seizoen naar de ploeg van Mathieu van der Poel, Alpecin-Fenix.

   

  "Ze hebben bij Alpecin-Fenix voor volgend jaar een hele goeie binnengehaald. De gebroeders Roodhooft zullen blij zijn."


  "Ze zullen bij Team UAE wel spijt hebben dat ze hem hebben laten gaan. Maar als je ziet hoe hij na de aankomst nog viert met manager Matxin Fernandez, dan zie je hoeveel respect er is bij de ploeg die hij over enkele dagen zal verlaten."