De LA Dodgers maken een einde aan hun 32 jaar lange titeldroogte

  De vorige titel van de Dodgers dateerde al van 1988.

  De Los Angeles Dodgers hebben de World Series gewonnen. In de finale van het Amerikaanse baseballkampioenschap trokken de Dodgers de 6e wedstrijd naar zich toe. Zo liggen de Tampa Bay Rays in een best-of-7 met 4-2 tegen het canvas. 

  De Dodgers speelden hun 3e finale in 4 jaar. In de finales van 2017 en 2018 moesten ze respectievelijk nog het hoofd buigen voor de Houston Astros en de Boston Red Sox. Ditmaal gingen de Tampa Bay Rays wel voor de bijl.

   

  In een door corona geamputeerde competitie werden slechts 60 van de 162 wedstrijden afgewerkt. De laatste drie play-off-ronden vonden plaats op 4 neutrale locaties. Toch mochten in deze wedstrijd nog heel wat fans in de tribunes plaatsnemen. Zo kon het Globe Life Park in Arlington (Texas) 11.000 mensen verwelkomen, en dat in een stadion dat 48.000 toeschouwers kan herbergen.

   

  In de 6e finalewedstrijd klopten de LA Dodgers hun tegenstander met 3-1. De Dodgers beëindigen het seizoen met 43 overwinningen en 17 nederlagen, niemand doet beter.

   

  De 6e wedstrijd werd opgeschrikt door een corona-incident: tijdens de match raakte bekend dat Justin Turner van de Dodgers positief getest had op Covid-19. Even later werd hij van het veld gehaald. Een uur na de gewonnen match voegde Turner zich opnieuw bij zijn team en knuffelde hij een aantal ploegmaats.

   

  Voor de Dodgers, één van de rijkste clubs in het baseball, is het de zevende landstitel. De eerste veroverden ze in 1955, de vorige dateerde al van 1988.

   

  Met hun 7 titels staan de LA Dodgers in de ranglijst aller tijden op de 6e plaats, na recordkampioen New York Yankees (27), Saint-Louis Cardinals (11), Boston Red Sox en Oakland Athletics (9), en San Francisco Giants (8).

  Justin Turner, die positief testte op het coronavirus, steekt de trofee omhoog:

  Tweets: