La Gazzetta dello Sport bekroont Lukaku met speciale award

  Romelu Lukaku heeft van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport een onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten op en naast het veld. De spits van Inter is de laureaat van de "Giacinto Facchetti - il bello del calcio" award, een prijs vernoemd naar Inter-legende Facchetti.

  De Premio internazionale Giacinto Facchetti bekroont voetballers met een persoonlijkheid, die uitblinken in sportiviteit, eerlijkheid en fair-play. Op de website van Inter lezen we waarom de krant dit jaar koos om de prijs aan Lukaku toe te kennen.

   

  "Romelu Lukaku bewees dat hij een echte goaltjesdief is met doelpunt na doelpunt in Italië en Europa. Hij voegt generositeit en altruïsme toe aan zijn complete technische pakket. Zijn menselijke kwaliteiten maken van hem een echte leider."

   

  In een gesprek met Gazzetta-journalist Luigi Garlando zegt Lukaku dat hij van zijn vader (ex-speler Roger Lukaku) als kind elke dag leerde hoe "discipline en mentaliteit, in het dagelijkse leven en op training" het verschil maken. "Respect hebben voor iedereen, hen in de ogen kijken. Het is eenvoudig maar het helpt me nog elke dag", zegt Lukaku.

   

  De Rode Duivel doet nog eens het verhaal over de moeilijke omstandigheden waarin hij en zijn broer Jordan opgroeiden.  "Mijn ouders aten 's avonds niet zodat mijn broer en ik konden eten. Dit zal ik nooit vergeten en daarom help ik mijn moeder nu. Telkens ik scoor, maak ik een A-teken, opgedragen aan mijn moeder Adolphine want zonder haar zou ik niet zijn wat ik vandaag ben."

   

  Gevraagd naar de drie mensen die hij graag zou ontmoeten, antwoordde Lukaku: "Kobe Bryant, Mandela en Tupac Shakur".