Rolstoeltennisser Joachim Gérard klopt nummer 1 van de wereld op weg naar finale

  Joachim Gérard heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros in het rolstoeltennis. Hij rekende in de halve finale in 3 sets af met de Japanner Kunieda, de nummer 1 van de wereld.

  Joachim Gérard draait al jaren mee aan de top van het rolstoeltennis bij de mannen, maar hij slaagde er nog nooit in een grandslamtoernooi te winnen. Na de Australian Open van 2016 heeft hij nu voor de tweede keer de finale bereikt.

   

  Daarvoor moest Gérard voorbij de Japanner Shingo Kunieda, die maar liefst 24 grandslamtitels in het enkelspel op zijn naam heeft staan. Het werd een slopende match, waarin de 36-jarige Kunieda in de slotset alsnog kraakte: 7-5, 2-6, 6-4.

   

  Enkel de Brit Alfie Hewett (ITF-3) kan Gérard nog van een eerste grandslamtitel houden. Hij hield onze landgenoot op de laatste Olympische Spelen nog uit de finale.

  Geen dubbelfinale

  Samen met de Fransman Frédéric Cattaneo volgde er later op de dag geen finale van het dubbelspel. Het duo verloor in de halve finales in 2 sets (6-3, 7-6 (7/2)) tegen de Britten Hewett en Gordon Reid, de 2e reekshoofden.