Argentijnen zijn opgelucht: Maradona is niet besmet met het coronavirus

  Diego Maradona had nauw contact met een besmette voetballer.

  De Argentijnse voetballegende Diego Maradona heeft geen corona. De man die zijn land in 1986 naar de wereldtitel loodste, moest een test ondergaan, nadat hij in nauw contact was geweest met een positieve voetballer. Maradona is tegenwoordig trainer van de Argentijnse eersteklasser Gimnasia y Esgrima.

  Maradona (59) heeft al jaren gezondheidsklachten en kampt met overgewicht, in die zin behoort hij tot de risicogroep voor COVID-19. Maradona gaf voetballer Facundo Contin vrijdag een knuffel, een dag later testte Contin positief.

   

  Daarop liet Maradona zich volgens het protocol maandag thuis testen. "Zijn test was negatief", twitterde zijn advocaat Matias Morla.

   

  De Argentijnse bevolking - voor wie Maradona een god is - leefde intens mee met "Pluisje". "We bedanken de Argentijnen voor hun geuite zorg en de ondersteuning die hij heeft mogen ontvangen. Blijf alert, want het virus is nog altijd onder ons."

   

  Argentinië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het Zuid-Amerikaanse land telt volgens bepaalde onderzoekers het hoogste aantal positieve coronatests ter wereld. Zo zou bijna 6 op 10 een infectie aangeven, dat weerspiegelt een laag testniveau en een gebrekkige naleving van de lockdownmaatregelen. In Argentinië geldt een inreisverbod voor buitenlandse reizigers.

  Tweets: