Gent-manager Louwagie heeft veel zorgen: "Verwacht revanche van spelers in Kiev"

  KAA Gent bewandelt nog altijd niet het rechte pad na de dubbele trainerswissel eerder dit seizoen. Het voorbije weekend verloor het thuis van OHL ondanks goed voetbal, met 6 op 21 is de competitiestart dramatisch. De opdracht in Kiev morgen, een 1-2-verlies ophalen, is ook aartsmoeilijk. Toch bespeurt coach Wim De Decker nog geloof in zijn groep om de Champions League te halen.

  Het eerste woord vanochtend bij het vertrek op de luchthaven van Oostende was voor Michel Louwagie, de manager van de club die zich voor het seizoen tot titelpretendent uitriep. "Er zijn veel zorgen", besefte Louwagie.

   

  "Enerzijds de zorgen waar we niets kunnen aan doen: we hebben een uitzonderlijk aantal geblesseerden. Tegen Leuven was onze volledige centrale as out. Anderzijds hebben we ook nogal wat tegenslag gehad in die match: het doelhout verhinderde een doelpunt."

   

  "Maar we mogen ook niet blind zijn dat er individueel, vooral in de verdediging, fouten gemaakt zijn. Laten we hopen dat er een revanche komt. Topsporters moeten reageren na een nederlaag. Ze hebben die fierheid, dus ik verwacht een reactie. En laat ons hopen - je weet nooit - dat we een resultaat kunnen neerzetten. De kwalificatie zou een klein mirakel zijn, maar een gelijkspel zou ook al een mooi resultaat zijn."

   

  Tegen OHL mochten voor het eerst Gentse fans binnen in het stadion: "Het was logisch dat zij ontevreden waren. Ze wilden wat uitleg en ze hebben die gekregen. We zijn bereid om daar in de toekomst dieper op in te gaan. Ik vind evenwel dat we ons nu vooral moeten focussen op de toekomst. In het voetbal telt het verleden eigenlijk niet."

   

  "Vergeet ook niet dat als we ons niet kwalificeren, we in de groepsfase van de Europa League terechtkomen. Ons Europese parcours is dus nog niet voorbij. In die zin kunnen we redelijk ontspannen die wedstrijd aanvatten, maar wel met de focus op een goed resultaat."

   

  'Die 1-2 is een heel vervelende uitslag. Ik ben ervan overtuigd dat als we met 11 blijven, we niet verliezen. Dat was weeral een individuele fout die niet mag gebeuren. Je mag als speler geen 2 keer geel pakken op 5 minuten. Het is spijtig dat een speler met zo'n ervaring (Bezoes, red) in een wedstrijd met zo'n groot belang zo'n fout maakt."

   

  Louwagie behoudt het geloof: "Dat moet, anders moet je niet afreizen. We kunnen ook wel eens geluk hebben. Tot nu was het voor ons een rollercoaster van tegenslagen. Vroeg of laat keert dat." (lees Wim De Decker onder video)

  Tot nu was het voor ons een rollercoaster van tegenslagen. Vroeg of laat keert dat.

  Michel Louwagie

  De Decker: "Niet te veel nadenken en onze eigen wedstrijd spelen"

  Wim De Decker is na Jess Thorup en Laszlo Bölöni de 3e coach dit seizoen bij Gent. Hij heeft evenwel ook geen toverstaf: "Het is zeker niet dat het van een leien dakje loopt. We zitten met heel wat blessureleed. Maar dat weten we en daar moeten we ons niet achter verstoppen. Het is aan andere jongens om op te staan."

   

  Zaterdag tegen OHL speelde een vertimmerd Gent wel een goeie wedstrijd, zeker voor de rust. "Absoluut. Er zijn zeker veel punten waar we kunnen op voortbouwen. Maar het is doodjammer dat die punten niet thuisgebleven zijn. Dat was mentaal weer een klein tikje."

   

  "De positieve zaken moeten we evenwel meenemen en de jongens die op het veld stonden, hebben goed gedaan wat we gevraagd hebben."

   

  De droom voor het ambitieuze Gent voor het seizoen was de groepsfase voor de Champions League. Heeft De Decker het gevoel dat er nog geloof heerst in de groep? "Toch wel. En dat gevoel had ik meteen na de wedstrijd al. De jongens zelf geloofden toch ook dat ze er nog iets van konden maken. De eerste helft, de eerste 20 minuten worden morgen daar heel belangrijk in."

   

  Gent moet zelf scoren, een tegengoal kan dodelijk zijn. Hoe pakt De Decker de match aan? "We moeten niet te veel rekenen. We verwachten dat zij met een vrij laag blok gaan komen, wij weten wat we daartegenover moeten zetten. We moeten niet te veel nadenken, onze eigen wedstrijd spelen en hopen dat de bal deze keer nu eens juist valt voor ons."

   

  Niet mee op het vliegtuig vanochtend waren Jaremtsjoek en Vadis, die niet fit genoeg werden bevonden. Bolat en Bezoes blijven geschorst thuis.

   

  "Het zal niet simpel worden, maar we moeten er blijven in geloven. We doen er ook alles aan om uit het dal te kruipen. Iedere wedstrijd moeten we dan ook benutten. Stap voor stap. Dat is het belangrijkste."

  We doen er alles aan om uit het dal te kruipen. Iedere wedstrijd moeten we dan benutten.

  Wim De Decker
  1. 43' - Geel - Igor Plastoen
  2. 37' - Doelpunt strafschop - Carlos De Pena (2 - 0)
  3. 30' - Geel - Alessio Castro-Montes
  4. 10' - Doelpunt - Vitaliy Buyalskyi (1 - 0)
  1. 78' - Verv. Mykola Shaparenko door Oleksandr Andriyevskiy
  2. 75' - Verv. Laurent Depoitre door Matisse Samoise
  3. 66' - Verv. Alessio Castro-Montes door Jordan Botaka
  4. 61' - Verv. Gerson Rodrigues door Viktor Tsyhankov
  5. 60' - Verv. Carlos De Pena door Benjamin Verbic
  6. 55' - Verv. Elisha Owusu door Sulayman Marreh
  7. 50' - Doelpunt strafschop - Gerson Rodrigues (3 - 0)
  8. 50' - Geel - Núrio
  10'goalVitaliy Buyalskyi1 - 0
  37'penalty goalCarlos De Pena2 - 0
  50'penalty goalGerson Rodrigues3 - 0