Alle Westerlo-spelers thuis in quarantaine: "Willen geen risico's nemen"

  Voorlopig geen spelers in het stadion in Westerlo.

  Westerlo is nog niet verlost van het coronavirus, integendeel. Alle spelers zitten thuis in quarantaine sinds woensdag. Elf spelers en 1 staflid hebben positief getest. "De meesten hebben geen of bijna geen symptomen."

  Twee wedstrijden van Westerlo moesten al uitgesteld worden: vorige week tegen Deinze en dit weekend tegen de beloften van Club Brugge. De club kampt met 12 positieve gevallen voor corona en heeft een drastische beslissing genomen.

   

  "Alle spelers zitten sinds woensdag thuis in quarantaine", zegt directeur Wim Van Hove. "Voorlopig gaan we uit van 7 dagen quarantaine, maar dat kan nog verlengd worden."

   

  "De club wou vooral geen risico's nemen, ook met het oog op besmetting van familieleden. Met deze drastische beslissing willen we duidelijkheid scheppen."

   

  "De meesten hebben geen of bijna geen symptomen, maar er zullen nog extra onderzoek en longtesten gedaan worden om zeker te zijn dat er geen ernstige problemen opduiken."

   

  Woensdag staat normaal gezien de inhaalmatch tegen Deinze op het programma, maar die match komt mogelijk ook in het gedrang. De club heeft nog extra testen uitgevoerd. "Het kan dus zijn dat er nog spelers positief testen."