Lyrische Voeckler: "Van Aert is verbluffend, ooit kan hij de Tour winnen"

Wout van Aert bepaalde gisteren het tempo in de kopgroep.

Wout van Aert heeft in deze Tour al veel indruk gemaakt. Remco Evenepoel denkt dat Van Aert te veel moet afvallen om een grote ronde te kunnen winnen, maar de Franse ex-renner Thomas Voeckler is lyrisch. "Misschien moet de wetenschap er zich eens mee bezighouden, want die jongen is echt fantastisch."

Evenepoel: "Vrees dat Bernal overtraind is"

"Voor iemand van mijn gewicht is het altijd gek om iemand van 75 à 76 kilogram op kop te zien rijden en om te zien hoe hij er de voormalige Tour-winnaar gewoon afrijdt", zegt Remco Evenepoel in Vive le vélo.

 

"Dat Bernal niet zo goed is, heeft volgens mij nog wel een andere reden. Ik vrees een beetje dat hij overtraind is. Ik zie soms dingen passeren op zijn Strava waarvan ik me vragen bij stel: een paar dagen na elkaar tussen 7 en 8 uur trainen. Kan dat wel goed zijn?"

 

"Maar goed, het is mooi om te zien dat er een Belg is die meedoet diep in de Tour-finales."

Volgens mij heeft Wout van Aert bepaald dat Tom Dumoulin in een ondergeschikte rol getreden is. 

Michel Wuyts

Michel Wuyts: "Volgens mij heeft Wout van Aert bepaald dat Tom Dumoulin in een ondergeschikte rol getreden is. Op het moment dat Van Aert ment op de Port de Balès beslist Dumoulin: "Oh, dit tempo kan ik niet aan. Dan ben ik het niet waard om kopman te zijn"."

 

"Er zijn in deze Tour 5 superieuren: Hirschi, die het verstandig aanpakt, een paar dagen overslaat en dan toeslaat. Pogacar ook en de andere 3 zitten bij Jumbo-Visma. Van Aert steekt er bovenuit, Dumoulin is ook heel goed en Roglic is steady-state."

Egan Bernal kreeg zondag een ferme tik.

Voeckler: "Van Aert kan op een dag de Tour winnen"

De vraag die de modale wielerliefhebber zich nu weleens stelt: kan Wout van Aert een grote ronde winnen? "Ik denk dat hij daarvoor dan te veel gewicht moet verliezen en dat is gevaarlijk. Als ik op bepaalde foto's mag afgaan, staat hij nu al graatmager", stelt Remco Evenepoel.

 

Nochtans was ex-renner Thomas Voeckler op de Franse televisie lyrisch over Van Aert. "Of hij ooit de Tour kan winnen? Misschien moet de wetenschap er zich eens mee bezighouden. Die jongen is echt fantastisch. Ik hou van hem. Het is indrukwekkend wat hij doet."

 

"Ik zag hem net een bidon aannemen en doorgeven aan zijn ploegmaats en hij vroeg of hij niet te snel reed. Hij is echt verbluffend en dat woord volstaat zelfs niet om hem te beschrijven. Kan hij de Tour winnen? Hij heeft de leeftijd om nog progressie te maken. Dus: ja, hij kan op een dag de Tour winnen."