Jorge Prado wint MXGP in Faenza, Herlings blijft ondanks val WK-leider

Jorge Prado (archief)

De Spanjaard Jorge Prado (KTM) heeft in Italië de Grote Prijs van Faenza in de MXGP-klasse op zijn naam geschreven. Hij won dankzij een tweede plaats in beide reeksen. De Nederlander Jeffrey Herlings kon niet starten na een zware val op training, maar blijft wel leider in het WK-klassement.

Prado, de wereldkampioen MX2, haalde het in deze 7e manche in het wereldkampioenschap motorcross dankzij een tweede plaats in beide reeksen voor de Sloveense wereldkampioen Tim Gajser (Honda), die de tweede reeks won, en de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha), die de beste was in de eerste.

 

Clement Desalle (Kawasaki) eindigde als 11e en eerste Belg, net voor Jeremy Van Horebeek (Honda).

 

In de tussenstand van het WK blijft de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) aan de leiding. Nochtans startte hij woensdag niet na een val tijdens de vrije training. Herlings telt 263 punten en voert daarmee het klassement aan voor de Italiaan Antonio Cairoli (KTM)

 

Vorige zondag werd ook al in Faenza geracet voor de GP van Italië. Toen won Herlings. Zondag staat er nog een derde WK-manche geprogrammeerd, de GP van Emilia-Romagna.