Jérémy Doku: "Een droomdoelpunt? Ja, ik heb het al herbekeken"

  Jérémy Doku toverde een fraai doelpunt uit zijn sloffen.

  Jérémy Doku heeft zijn eerste basisplaats bij de Rode Duivels opgeluisterd met een heerlijk doelpunt. "Het zou nog mooier en specialer geweest zijn met publiek", sprak de 18-jarige Anderlecht-speler na afloop van de match tegen IJsland.

  In Denemarken had Jérémy Doku al enkele minuutjes gekregen, maar zijn echte vuurdoop beleefde hij gisteravond tegen IJsland. Bondscoach Roberto Martinez had voor het goudhaantje van Anderlecht een basisplaats in petto.

   

  "Bij Anderlecht voel je op training soms wel wie gaat starten, maar dit had ik helemaal niet verwacht. Bij de meeting zag ik mijn naam staan en vanaf dan heb ik mij meteen geconcentreerd op de wedstrijd", vertelt Doku.

   

  "In Denemarken was ik heel tevreden met mijn debuut, maar toen heb ik niet echt een bal geraakt. Ik ben blij dat ik tegen IJsland mocht spelen en dat ik heb kunnen tonen waartoe ik in staat ben."

  Het is nu zaak om goed mijn best te blijven doen bij Anderlecht, zodat ik er in de toekomst weer bij kan zijn.

  Jérémy Doku

  "In het begin van de wedstrijd was het wat zoeken waar ik moest lopen en miste ik enkele controles die ik anders met gesloten ogen zou doen. Maar daarna kwam ik meer in de match en verliep het goed. Het is nu zaak om goed mijn best te blijven doen bij Anderlecht, zodat ik er in de toekomst weer bij kan zijn."

   

  Doku luisterde zijn eerste match als basisklant ook op met een heerlijk doelpunt, een overhoeks schot waar de IJslandse doelman geen verhaal op had. "Was het een droomdoelpunt? Ja, dat wel. Het zou nog mooier en specialer geweest zijn met publiek. Ik heb mijn goal al herbekeken en ik denk dat ik dat nog wel een aantal keer zal doen."

  De knappe goal van Doku:

  Doku op de persconferentie: