De troeven van Sporza voor rit 4: Alejandro Valverde als joker

  In de 4e rit van de Tour de France krijgen we voor het eerst een aankomst bergop. In de finale vlakt het een beetje uit, dus de jongens met een stevige eindsprint na een zware etappe zijn in het voordeel.

  Bij Deceuninck-Quick Step hebben ze aangekondigd dat ze er alles aan zullen doen om Julian Alaphilippe wat langer in het geel te houden. Als de leider in de Tour kan aanklampen naar Orcières-Merlette is hij met zijn sprint meteen ook kandidaat nummer 1 voor de ritzege.

   

  De meeste tegenstand verwachten wij van Adam Yates, die zondag al veel indruk maakte door gezwind naar Alaphilippe en Hirschi toe te rijden en van Tadej Pogacar en Sergio Higuita. Beiden toonden zich al bijzonder gretig door in bijna elke rit mee te sprinten voor een ereplaats. Sprinten ze vandaag voor de oppergaai?

   

  Dan moeten ze misschien wel afrekenen met Alejandro Valverde. Mocht dit pakweg 2017 zijn, dan bestond er geen twijfel dat de Spanjaard vandaag nagenoeg onklopbaar zou zijn. Maar we zijn 2020 en de jaren beginnen toch te tellen voor de 40-jarige Valverde. Kan hij nog een laatste kunstje opvoeren?