Van Baarle: "Zou fijn zijn als Alaphilippe tot de 20e rit het geel draagt"

  Bij Deceuninck-Quick Step zullen ze er vandaag alles aan doen om Julian Alaphilippe in het geel te houden. Dat vinden ze bij Jumbo-Visma en Ineos alvast niet zo erg.

  Tom Steels liet gisteren al verstaan dat ze er bij Deceuninck-Quick Step alles aan zullen doen om het geel van Julian Alaphilippe te verdedigen. "We gaan ervan uit dat hij de benen heeft om vandaag niet te lossen", zegt ploegleider Tom Steels. "De slotklim moet hem liggen."

   

  "Ik denk wel dat hij vorig jaar beter was, zeker in het begin van de Tour. Toen kon hij langer alleen rijden, was hij zelfzekerder. Hij koerst wat naar zijn beperkingen. Maar hij is wel aan het groeien."

   

  "Het zal er sowieso hard aan toegaan op de slotklim, maar ik denk dat de ploegen van Roglic en Bernal blij zijn met Julian in het geel, omdat ze weten dat wij de boel in handen houden."

   

  Nemen die teams  dan geen risico, want door corona zou de Tour zomaar vroeger afgebroken kunnen worden? "Je kunt daar niet naar koersen. Wij zitten ook niet te hopen dat de Tour stopt. Als dat gebeurt, is het maar zo."

  Dumoulin: "Rijd Alaphilippe er maar eens af"

  "Ik denk niet dat de kans heel groot is dat Alaphilippe vandaag lost", zegt Tom Dumoulin. "Het is niet supersteil, lang of lastig. Rijd hem er maar eens af. En als hij er nog aanhangt, poeft hij er in de laatste honderden meters nog van weg."

   

  "Wij hebben zelf ook een plannetje, maar we moeten eerst nog maar kijken of we met het peloton naar de finish gaan. Een kopgroep maakt ook kans. We hebben geen schrik om het gewicht van de koers te dragen, maar als we Alaphilippe een paar dagen langer in het geel houden, is dat niet erg voor ons."

   

  "Alleen, hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt om het eruit te krijgen. Vorig jaar duurde het zelfs tot de laatste dag."

  Van Baarle: "Niet meteen alle kaarten op tafel gooien"

  In het verleden maakte Ineos er, naar het voorbeeld van Lance Armstrong, een gewoonte van om in de eerste aankomst bergop meteen een statement te maken. Dat zou nu wel eens anders kunnen zijn.

   

  "Afwachten hoe de mannen er voor staan", zegt Dylan van Baarle. "We proberen de besten te volgen en kijken dan wat we kunnen doen in de sprint. We gaan niet meteen alle kaarten op tafel gooien in de eerste bergrit."

   

  Ook bij Ineos azen ze dus nog niet op het geel van Alaphilippe. "Het zou fijn zijn als hij de trui tot en met de 20e rit kan dragen", lacht de Nederlander. "Uiteindelijk zullen we toch onze kaarten op tafel moeten gooien, want we zijn hier om te winnen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar