Hamilton lacht met Ferrari: "Zege in Spa? Grote kans nu iedereen regels volgt"

  Scoort Lewis Hamilton 5 op 7?

  Met 4 overwinningen in 6 races is Lewis Hamilton voorlopig de grote slokop in de Formule 1. De Britse wereldkampioen heeft ook zijn zinnen gezet op een zege in Spa-Francorchamps. "Maar er wordt regen voorspeld, dus het wordt lastig", zegt hij.

  Lewis Hamilton jaagt dit seizoen op zijn zevende wereldtitel, een evenaring van het record van Michael Schumacher. In de GP van België kan hij zijn leidersplek in het klassement nog wat verstevigen.

   

  "In België kreeg ik meteen te horen dat de zomer voorbij is", zegt Hamilton in een exclusief gesprek met Sporza. "Er wordt regen voorspeld dus het wordt een lastige race. Hoge snelheden gecombineerd met regen leveren moeilijke situaties op. Maar ik hou van de uitdaging om mijn limieten op te zoeken in de regen."

   

  Vorig jaar moest Hamilton de zege nog laten aan Charles Leclerc, die er zijn eerste F1-succes boekte. Al kwam pas later aan het licht dat Ferrari een schikking had getroffen met autosportbond FIA na een analyse van hun krachtbron. De Italiaanse renstal zou meer brandstof naar de motor hebben gestuurd dan toegelaten.

   

  En dat is Hamilton nog niet vergeten. "Nu iedereen volgens de regels speelt, heb ik een grotere kans om te winnen in Spa", lacht hij. "Maar het wordt zeker niet eenvoudig. We hebben gezien hoe sterk de Red Bulls waren op Silverstone."

  Ik hou van de uitdaging om mijn limieten op te zoeken in de regen.

  Lewis Hamilton

  "We moeten doorduwen voor verandering"

  Lewis Hamilton zal het voorbeeld van de Amerikaanse sporters niet volgen en staakt niet voor de Grote Prijs van België uit protest tegen het politiegeweld en racisme in de VS.

   

  "Het is geweldig wat de sporters in de Verenigde Staten doen voor de Black Lives Matter-beweging", zegt hij. "Maar ik weet niet of ik veel kan helpen vanuit België."

   

  "Uiteraard steun ik de Amerikaanse atleten. Raciale ongelijkheid is onaanvaardbaar en we kunnen er actie tegen ondernemen. We moeten doorduwen voor verandering."