Bölöni tekent voor 2 jaar in Gent, De Witte: "Dit is geen stijlbreuk"

  Laszlo Bölöni heeft de plaats van Jess Thorup ingenomen als trainer van KAA Gent. Hij tekende een contract voor twee seizoenen en hoopt zaterdag tegen ex-club Antwerp al op de bank te zitten. "Spektakelvoetbal en resultaat gaan vaak hand in hand", vertelde de nieuwe trainer op zijn voorstelling.

  KAA Gent schakelt razendsnel na de 0 op 6 en kiest voor Bölöni als nieuwe trainer. Voor de buitenwereld misschien een verrassende keuze, maar voor voorzitter Ivan De Witte niet. "We hebben de voorbije jaren al een paar keer contact met hem gehad. Maar nu is het pas gelukt om hem binnen te halen. Bölöni was sterk verbonden aan een opdracht in Qatar, maar na een lang gesprek dinsdag is er een overeenkomst gevonden. Daar zijn we zeer blij om."

   

  Vragen over het afscheid van Thorup werden niet beantwoord. "Ik wil de nieuwe coach voorstellen en niet in het verleden graven. Veel dingen zijn interne keuken en dat wil ik zo houden. Maar wie mij kent weet dat ik niet over een nacht ijs ga. Ik wil Thorup wel openlijk bedanken."

   

  Het voetbal dat Bölöni met Antwerp speelde, verschilt toch heel erg van het attractieve voetbal waar Gent voor staat. "Dit is geen stijlbreuk", houdt de voorzitter vol. "Als ik goed geïnformeerd ben is Bölöni een trainer die werkt met de middelen die hij heeft. Hij wil mooi en aanvallend voetbal koppelen aan resultaat. Zijn expertise, zijn voetbalvisie en zijn karakter spreken mij aan."

   

  Verandert dit iets aan de titelambities van KAA Gent? "Er moeten een paar clubs zijn die voor de titel gaan, anders heb je een competitie zonder kleur. Club Brugge heeft de beste kaarten, maar we willen een uitdager zijn."

  Veel dingen zijn interne keuken en dat wil ik zo houden. Maar wie mij kent weet dat ik niet over een nacht ijs ga

  Ivan De Witte over Thorup

  Bölöni: "Het is geen cadeau om tegen Antwerp te beginnen"

  Bölöni heeft zijn handtekening onder een contract van twee jaar gezet. Hij stond deze voormiddag al voor de spelerskern. Hij vindt bij KAA Gent ook zijn vroegere assistent Wim De Decker terug. "Hij is echt uitzonderlijk. Ik noem hem geen assistent, maar een partner."

   

  "Ik probeer serieus te blijven, maar ik kan niet verstoppen dat ik blij ben om hier te zijn. Op de vraag waarom moet ik een klassiek antwoord geven. Dit is een serieuze club met ambitie en ruimte om nog te groeien. Ik wil samen met deze club een stap vooruit zetten. Er is ook veel respect tussen mij en voorzitter Ivan De Witte. We hebben al lang contact. In 2013 hebben we eens een lange avond samen op een terras gezeten."

   

  Veel mensen verwachten dat Gent onder Bölöni meer resultaatgericht zal spelen. "Ik weet dat het leuk is als een nieuwe trainer spektakel belooft. Maar alles wat ik in het leven al bereikt heb, is er gekomen door hard te werken, serieus te zijn en opofferingen te maken. Dat moet ook op het veld gebeuren. En als dat op een flamboyante manier kan, dan kies ik natuurlijk dat. Maar volgens mij gaan spektakel en resultaat vaak hand in hand. Want wat is spektakel? Een dribbel? Ik vind een verdedigende tackle ook fantastisch."

   

  De eerste klus voor Bölöni wordt meteen speciaal, een match tegen Antwerp. "Dat is geen cadeau. Het is speciaal, maar we zijn ook allemaal professionals. Ik zal er alles aan doen om te winnen. Ik moet ook nog een coronatest afleggen. Als de resultaten negatief zijn, zit ik op de bank."

   

  "De titel? Geef me nog een beetje tijd. Ik heb de spelers nog maar een keer gezien."

  Herbekijk hier de persconferentie: