Victor Campenaerts mijdt vooral vaatwasmachine: "Geen topfavoriet voor BK"

  Het BK is donderdag live te bekijken bij Sporza.

  Victor Campenaerts (28) doet donderdag in Koksijde een gooi naar een derde Belgische tijdrittitel (na 2016 en 2018). Na een val in de Ronde van Tsjechië is Campenaerts gehavend, maar de uurrecordhouder geeft zich niet gewonnen. "Als je de Dauphiné volop in dienst gereden hebt, dan heb je ook van je pluimen verloren", knipoogt hij richting Wout van Aert.

  Victor Campenaerts kwam bijna twee weken geleden ten val in de ploegentijdrit in de Ronde van Tsjechië. Campenaerts reed de rittenkoers nog uit, maar onderzoeken in België wezen uit dat hij twee barstjes in zijn wervelkolom heeft opgelopen.

   

  "Ik kan bezwaarlijk zeggen dat dit de ideale voorbereiding op het BK is", vertelt de uurrecordhouder aan Sporza. "Die breukjes klinken angstaanjagend, maar ik hoef niet stil te zitten."

   

  "Het is gevoelig, maar je mag sporten tot op de pijngrens. Ik heb het vorige week een paar dagen heel rustig gedaan, maar sinds afgelopen weekend voel ik me beter en toen kon ik zeggen dat ik zeker zou deelnemen aan het BK van donderdag. Voordien was er toch enige twijfel."

   

  "Of ik nu nog veel last heb? Als ik fiets ondervind ik weinig last. Ik heb meer last bij het legen van de vaatwasmachine, maar dat doe ik dan gewoon niet", lacht Campenaerts smakelijk.

  Victor Campenaerts op het podium in 2016.

  "Van Aert doet je hart sneller slaan, maar donderdag is hij een keiharde concurrent"

  "Vergelijk het met een ribbreuk", vervolgt de hardrijder van NTT over zijn medisch probleem. "Dan leggen ze je borstkas ook niet in plaaster. Je hebt zulke breuken liever niet, maar ik schat mijn kansen op 99 procent."

   

  "Bij een tijdrit van een uur kom je dan op een verlies van 36 seconden. Dat is niet ideaal, maar als je in de Dauphiné volop in dienst gereden hebt, dan denk ik dat je ook wat van je pluimen verloren hebt", doelt Campenaerts op zijn concurrent en titelverdediger Wout van Aert.

   

  "Ik ga voluit voor de zege, maar ik ben geen topfavoriet. Wout is de torenhoge favoriet."

   

  "Ik ben ook een grote supporter van hem. Hij wint koersen waar ik zelf niet veel te zoeken heb. Als Belg slaat je hart dan sneller, maar donderdag is hij een keiharde concurrent en zal ik hem het vuur aan de schenen leggen."

  Ik ga voluit voor de zege, maar ik ben geen topfavoriet. Wout van Aert is de torenhoge favoriet.

  Victor Campenaerts

  "EK? Ik ben nu bezig met dit BK"

  Door de coronamaatregelen is het parcours aangepast. "De omloop is mooi en niet zo technisch. Enkele stukken hebben een laagje nieuw asfalt gekregen. Dat was wel echt nodig. Ik kijk er naar uit om over dat asfalt te vlammen."

   

  Maandag volgt met het EK al een volgende afspraak. "Door de afwezigheid van Wout en Remco Evenepoel zou je kunnen zeggen dat dat een makkelijkere wedstrijd wordt om te winnen, maar ik ben nu bezig met dat BK. Daar probeer ik zo dicht mogelijk te eindigen."

  Het gesprek met Victor Campenaerts: