Barcelona-voorzitter excuseert zich bij de fans, verhaal van coach Setién lijkt uit

  Voorzitter Bartomeu: "Het is tijd om een aantal beslissingen te nemen."

  De vernedering van Lissabon zal voor eeuwig een zwarte bladzijde zijn in het rijkgevulde geschiedenisboek van Barcelona. De 2-8 in de kwartfinale tegen Bayern München noopt de voorzitter zelfs tot oprechte excuses.

  Josep Maria Bartomeu is de voorzitter van Barcelona. Hij heeft zich meteen na de voor hem desastreus verlopen Champions League-wedstrijd bij de supporters verontschuldigd voor de blamage.

   

  "Dit is zwaar om te dragen", zegt Bartomeu. "Ik heb te doen met alle socio's, fans en spelers van Barcelona. Met iedereen. Dit was Barcelona niet. Ik voel me er echt slecht bij en bied hierbij mijn excuses aan."

   

  "Bayern heeft het geweldig gedaan en wij stonden nergens. Het was een ramp. Het is tijd om een aantal beslissingen te nemen. We hebben er al enkele genomen en we zullen er nog een paar andere nemen. Welke dat zijn? Dat is iets voor de volgende dagen, daar kan ik nu niet op ingaan." 

   

  "Komende week zullen we met mededelingen komen. Eerst moeten we alles even laten bezinken en onze wonden likken."

   

  Een van de beslissingen is vermoedelijk het ontslag van trainer Quique Sétien. De Spaanse media zijn intussen al druk aan het speculeren over wie zijn opvolger moet worden.

   

  Namen die circuleren zijn die van Mauricio Pochettino, Xavi en Patrick Kluivert. 

   

  Sétien zinspeelde zelf ook al op een vertrek na de 2-8. Het was voor het eerst sinds 1946 dat Barcelona in een wedstrijd zo veel doelpunten moest incasseren.

   

  "Natuurlijk zijn mijn kansen om trainer van Barcelona te blijven veel kleiner geworden", aldus de 61-jarige coach die in januari Ernesto Valverde opvolgde.

  Excuses van de voorzitter: