Favorieten aan vooravond Sanremo: "Op de Poggio heb ik weinig renners te vrezen"

  Oliver Naesen werd vorig jaar 2e in Milaan-Sanremo, maar zal zijn "moteurke" het morgen houden?

  Een week na de Strade Bianche staat morgen met Milaan-Sanremo het eerste monument van het jaar op het programma. Wout van Aert schuwt de favorietenrol niet, maar ook Oliver Naesen, Mathieu van der Poel en Philippe Gilbert achten zichzelf niet kansloos.

  Van Aert: "Hoef geen schrik te hebben in de sprint"

  Wout van Aert deed met zijn zege in de Strade Bianche  en zijn 3e plaats in sprintkoers Milaan-Turijn weinig moeite om zich weg te steken voor Milaan-Sanremo.

   

  "Ik heb veel vertrouwen en gemoedsrust na de Strade. Maar mijn honger is nog niet gestild."

   

  "Milaan-Turijn was een goeie race om mijn benen te testen in de sprint en om te wennen aan het gewring en de positionering, want ook dat is belangrijk in Sanremo."

   

  "Ik had het gevoel dat er met een goeie positie nog meer mogelijk was. Ik hoef alvast geen schrik te hebben in de sprint, zeker niet na een zware koers."

   

  "Dat is het verschil met vorig jaar, toen ik aan winnen dacht toen ik met de besten boven kwam op de Poggio, maar ik dacht wel dat ik daarvoor moest wegrijden. Ik had te weinig vertrouwen in mijn sprint. Dat zou ik nu anders doen. Er zijn veel scenario's die mij passen."

  Naesen: "Op de Poggio heb ik niet veel mensen te vrezen"

  Oliver Naesen eindigde vorig jaar tweede, maar toch figureert hij dit jaar weinig op de favorietenlijstjes. "Mijn voorbereiding was supergoed, maar de Strade Bianche was superslecht. Het was 40°C en dat heeft mijn moteurke helaas niet overleefd."

   

  "In Milaan-Turijn was ik woensdag weer supergoed, dus het is in orde. Vorig jaar heb ik mijzelf ontdekt in Milaan-Sanremo en dat smaakt naar meer. De Poggio is een bergje dat mij ligt. Ik heb daar niet veel mensen te vrezen."

   

  "De enige vraag is: wie neem je met je mee over de top? Zullen jongens als Ewan nog mee zijn? Dat is de belangrijkste vraag."

  Van der Poel: "Andere renners maken meer kans"

  Tot een week geleden zou Mathieu van der Poel door iedereen als grote favoriet naar voren geschoven worden voor Milaan-Sanremo, ook al debuteert hij er pas. Maar na zijn prestatie in de Strade kwamen er plots vraagtekens achter zijn naam.

   

  "De Strade was nu ook niet dramatisch, ik werd nog 15e. Ik ben gewoon over mijn limiet moeten gaan door al die lekke banden. Daarna heb ik mij nog redelijk kunnen herpakken."

   

  Zijn gebrek aan parcourskennis ziet Van der Poel niet als een struikelblok. "Milaan-Sanremo is een koers met weinig geheimen, al is dat nu met het gewijzigde parcours misschien anders. Maar dat geldt dan voor iedereen."

   

  Van der Poel ziet een rol als schaduwfavoriet wel zitten. "Ik heb nog niet echt een topgevoel. Ik ben niet slecht, maar het is ook niet zoals ik gehoopt had. Ik denk dat andere renners meer kans maken."

  Gilbert: "Iedereen heeft op hetzelfde moment gepiekt"

  Voor Philippe Gilbert is het een van zijn laatste kansen om met Milaan-Sanremo zijn kwintet aan monumenten te vervolledigen, zijn strive to five.

   

  "Voor de eerste koers had ik het gevoel dat het heel goed ging op training, maar blijkbaar is dat bij de anderen ook zo geweest. Het algemene niveau is momenteel heel hoog."

   

  "Dat is logisch, want iedereen heeft zich lang kunnen voorbereiden. Iedereen heeft dezelfde piek op hetzelfde moment. Toch kun je het verschil maken als je sterk bent, kijk maar naar Van Aert in de Strade."

   

  Gilbert vindt het moeilijk om zijn eigen kansen in te schatten. "Niet omdat ik mij wil verstoppen, want iedereen weet dat ik van deze overwinning droom. Het is gewoon een heel moeilijke koers om te lezen. Er staan altijd heel veel renners met ambitie aan de start."

  Ewan: "Monument ontbreekt nog op mijn palmares"

  Philippe Gilbert is niet de enige troef van Lotto-Soudal. Caleb Ewan bewees in het verleden al dat hij van alle sprinters misschien wel het beste omhoog fietst.

   

  "Vorig jaar was nochtans geen goeie ervaring. Het ging te snel voor mij op de Poggio. Als dat nu weer zo is, hebben we Phil. Maar als er zoals 2 jaar geleden gesprint kan worden, is het aan mij."

   

  Ewan heeft zijn zinnen gezet op Milaan-Sanremo. "Ik won al een klassieker (Hamburg) en ritten in de drie grote rondes. Een monument ontbreekt nog op mijn palmares."