US Open wankelt: ook toernooi in Washington wordt afgelast

  Alexander Zverev in 2017 in actie in Washington.

  Het tennisseizoen bij de mannen gaat dan toch niet van start op 13 augustus. Het ATP-toernooi in Washington valt in het water door de coronacrisis. Zo komen er nog wat meer vraagtekens bij de US Open, dat op 31 augustus van start moet gaan.

  "Er zijn momenteel te veel onopgeloste externe factoren om het toernooi te laten plaatsvinden", klinkt het bij de organisatie in Washington. "Er zijn verscheidene internationale reisbeperkingen van kracht en verontrustende trends op het gebied van gezondheid en veiligheid."

   

  Het tennisseizoen, dat al sinds maart stil ligt, zal dus toch niet op 13 augustus hervatten voor de mannen. De US Open (31 augustus-13 september) blijft voorlopig wel op de kalender staan. De organisatie van het grandslamtoernooi overlegt met de ATP over de maatregelen.

   

  De vrouwen zouden begin augustus wel weer in actie moeten komen. Het WTA-seizoen herstart op 3 augustus in het Italiaanse Palermo.