Ga naar de inhoud

Clijsters blijft de overwinningen aan elkaar rijgen, daar is nummer 5

 zo 19 juli 2020 08:50
Clijsters heeft de smaak van het winnen te pakken.

Kim Clijsters heeft ook haar vijfde enkelwedstrijd op de World Tennis Team in de Verenigde Staten gewonnen. Ze klopte de nummer 135 van de wereld, Olga Govortsova uit Wit-Rusland, met 5-1.

De vermoeidheid slaat duidelijk nog niet toe bij Kim Clijsters. Vrijdag won ze nog van Sloane Stephens, nummer 37 van de wereld en in 2017 eindwinnares van de US Open, een dag later stond ze opnieuw op de baan in het enkel- en dubbelspel. 

 

In het enkelspel was Olga Govortsova haar vijfde uitdaagster, maar de Wit-Russische was geen partij voor Clijsters. 

 

In het eerste spelletje al ging Clijsters door de opslag van de Wit-Russische. Clijsters tenniste dominant naar een 4-0-voorsprong. Pas toen kon Govortsova een eerste keer haar opslagspel winnen. 

 

Op het World Team Tennis wordt naar 5 spelletjes gespeeld. Clijsters maakte op eigen opslag het werk af met een smash aan het net en won met 5-1. 

 

Clijsters kwam zaterdag ook in actie in het gemengd dubbel. Aan de zijde van de Brit Neal Skupski werd met 5-4 (5/3) gewonnen van de Zweed Robert Lindstedt en de Amerikaanse Caty McNally.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.