Barcelona heeft moeite met zwaar speelschema: "Had Messi graag rust gegeven"

  Barcelona heeft nog kans op de titel, maar de club sleepte zich gisteren tegen Valladolid bijna naar het laatste fluitsignaal. Trainer Quique Setien gaf na de match toe dat zijn ploeg frisheid mist. "Bij een grotere voorsprong had ik in de tweede helft wel spelers rust gegeven."

  Met een match meer op de teller heeft Barcelona een punt minder dan titelconcurrent Real Madrid. Maar de krappe zege tegen Valladolid was niet meteen een boost voor het zelfvertrouwen van de Catalanen. Het drukke schema sinds de herstart van La Liga eist zijn tol.

   

  "Dit is geen voetballend probleem, maar je zag dat de spelers op het einde van de match moe waren", gaf trainer Setien toe. "We spelen veel wedstrijden en de vorige match was minder dan 72 uur geleden. Het was ook heel warm en het terrein lag er slecht bij. De ploeg is vermoeid."

   

  Ook Lionel Messi, die gisteren wel zijn 20e assist afleverde, is moe. "Ik wil hem wel eens rust geven en had daar vandaag aan gedacht, maar onze voorsprong was te krap. Bij een grotere voorsprong had ik in de tweede helft wel spelers naar de kant gehaald." 

  Een blessure voor Antoine Griezmann

  Antoine Griezmann heeft het lastig om zijn stempel te drukken bij Barcelona en gisteren bleef hij aan de rust in de kleedkamer. Geen tactische wissel blijkt nu, want de Fransman sukkelt met een dijbeenblessure.

   

  "We hebben Griezmann vanmorgen getest. Hij heeft een quadricepsblessure. Hij is even out en we zullen de evolutie opvolgen."