Bokskenner Alain Van Driessche: "Enige zekerheid voor Persoon is Taylor KO slaan"

  Op 22 augustus krijgt Delfine Persoon haar rematch tegen de Ierse Katie Taylor. Wat mogen we - na de controverse van de vorige confrontatie - deze keer verwachten? Bokskenner Alain Van Driessche laat zijn licht schijnen op Persoon vs Taylor II. "De omgeving is nu wat neutraler."

  "De omstandigheden zijn heel speciaal"

  "Ik kijk al sinds vorig jaar uit naar die rematch", opent Van Driessche. "Het was toen heel close en veel waarnemers vonden dat Delfine had moeten winnen."

   

  "De omstandigheden gaan heel speciaal zijn. Dit wordt het eerste grote gevecht sinds de lockdown. Deze kamp is heel belangrijk voor Persoon. Die wedstrijd zal eigenlijk ook bepalen hoe ze herinnerd wordt."

  Deze wedstrijd zal bepalen hoe Persoon herinnerd wordt.

  Bokskenner Alain Van Driessche

  Na het vorige duel tussen Persoon en Taylor stond de bokswereld in rep en roer. 15 maanden later krijgt onze landgenote een herkansing in Brentwood in Engeland. Maar... dat is de achtertuin van Taylors promotor Eddie Hearn. 


  "Je kan je afvragen hoe neutraal dat terrein is. Hij is trouwens niet de manager van Taylor, wel de promotor. Hearn is een heel machtig man in het boksen. Voor hem maakt het denk ik niet zo heel veel uit wie wint, want hij zal ongetwijfeld iets in het contract gezet hebben dat hij een soort deal met Persoon krijgt als zij wint."


  "Er zal op 22 augustus ook gebokst worden zonder publiek en in het boksen beïnvloedt het publiek de jury altijd. Dat er nu geen supporters zijn, maakt de omgeving wel neutraler."

  "Scheidsrechters zullen opnieuw een grote rol spelen"

  Wat moet Persoon doen om in Brentwood als winnares uit de bus te komen?


  "Boksen is geen exacte wetenschap, maar de enige zekerheid op winst is om iemand KO te slaan. Daar was Persoon vorige keer dichtbij. Ze kennen elkaar nu wel beter, dus het verrassingseffect is weg en dat maakt een wereld van verschil."


  "De scheidsrechters zullen opnieuw een grote rol spelen. Taylor klemde Persoon systematisch af vorige keer. Daar moet je een strafpunt voor krijgen, maar dat gebeurde niet. Taylor mocht doen wat ze wilde en dan is het moeilijk voor Persoon om te winnen."


  "Ik ben benieuwd hoe ze in de ring gaan stappen. Persoon sukkelde een tijdje terug met fysieke problemen en die zijn nu van de baan. Ze heeft nog 6 weken om zich voor te bereiden en in principe moet dat tijd genoeg zijn. Persoon is blijven doortrainen, maar door corona kon dat toch niet in normale omstandigheden."

  Ze kennen elkaar nu beter, dus het verrassingseffect is weg.

  Bokskenner Alain Van Driessche