Virton-spelers schreeuwen om hulp: "Sommigen zijn depressief"

  De spelers vragen hulp aan de Pro League en de KBVB om hun contracten te laten ontbinden.

  In een brief gericht aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League hebben de spelers van Virton hulp gevraagd bij de ontbinding van hun contract bij de geplaagde club. Virton wenst niet in de polemiek te treden, maar ziet geen enkele contractuele verplichting om de spelers vrij te laten.

  Spelers: "De club gijzelt ons met procedures tegen KBVB"

  Door de verplichte degradatie van Virton naar de tweede amateurklasse leven de spelers van de club in onzekerheid.

   

  "Het bestuur weigert elk contact. Er is geen uitleg en we moeten de verschillende procedures vernemen in de pers", schrijven de spelers in een open brief.

   

  Bovendien worden de contracten niet nageleefd. Zo zouden tekenbonussen niet uitbetaald worden of lonen niet tijdig worden uitgekeerd. Er zouden bovendien geen trainingen, individuele programma's en oefenwedstrijden georganiseerd worden.

   

  "We zijn aan ons lot overgelaten. We hebben op eigen kosten een trainer

  aangenomen om in vorm te blijven", staat in de brief van de spelers.

   

  "De club gijzelt ons met al die procedures tegen de KBVB. Terwijl Virton een schadevergoeding eist, worden onze rechten niet gerespecteerd."

   

  "De club verhindert ons om ons werk te doen en maakt het onmogelijk een nieuwe werkgever te zoeken. Veel spelers zitten al maanden in een depressie of ernstige financiële problemen. Ook wij moeten onze rekeningen betalen."

  We hebben op eigen kosten een trainer aangenomen om in vorm te blijven

  Spelers Virton in open brief

  Virton: "Illegaal reglement is schuldige voor malaise"

  De spelers vragen daarom hulp aan de Pro League en de KBVB om hun spelerscontracten te kunnen ontbinden.

   

  Virton reageert "verbaasd" op de demarche, maar wenst niet in de polemiek te treden. "De belangen van de club gaan nu eenmaal voor op al de rest", reageert de club.

   

  "Sommige spelers vragen om vrij te zijn, maar zo'n verzoek is juridisch of contractueel niet te staven. Virton weigert geen transfers, maar dat moet dan wel met respect voor de regels en de individuele overeenkomsten gebeuren. Het mag geen eenzijdige verbintenis zijn."    

   

  Virton heeft wel begrip voor de bezorgdheden van de spelers, maar houdt vast aan haar standpunten. "Niet de club, maar het illegale reglement op basis waarvan we gedegradeerd zijn, is de schuldige voor de malaise."

  Virton won afgelopen seizoen meer dan de helft van haar matchen in 1B.