Andy Murray verlangt naar US Open: "Ik sta er nu beter voor dan 3 maanden geleden"

  Als er spelers zullen passen voor de US Open, dan zal Andy Murray niet in dat rijtje staan. "Als ik maar 1 begeleider mag meenemen, dan is dat maar zo", zegt de Schot.

  Veel spelers hebben nog twijfels om naar New York af te reizen voor de US Open. Zeker nu de metropool zo zwaar is getroffen door de coronapandemie. Maar Andy Murray (ATP-129) ziet dat anders.

   

  "Het is fijn dat we de mogelijkheid krijgen om weer een belangrijk toernooi te spelen. Natuurlijk is er geen publiek en verandert er veel door allerlei protocollen in verband met het virus", vertelt Murray.

   

  "Zo mag ik bijvoorbeeld maar één begeleider meenemen. Dat is dan maar even zo. Dan neem ik maar één begeleider mee."     

   

  Murray, lange tijd geplaagd door een heupblessure, kwam al voor de coronastop weinig in actie. Morgen maakt hij in Londen zijn rentree in een besloten toernooi, "The Battle of the Brits".

   

  "Ik voel me nu een stuk beter dan op het moment dat alle wedstrijden werden gestopt. Door veel te oefenen ben ik beter in m'n ritme gekomen. Waarschijnlijk sta ik er nu beter voor dan drie maanden geleden."   

  Er zal geen publiek zijn en er verandert veel door allerlei protocollen in verband met het virus. Maar het is al fijn dat we de mogelijkheid krijgen om weer een belangrijk toernooi te spelen.

  Andy Murray

  Over Djokovic: "Hopelijk heeft hij eruit geleerd"

  Murray had ook zo zijn mening over de Adria Tour van 's werelds nummer een Novak Djokovic. Twee deelnemers aan dat toernooi in de Balkanlanden, Borna Coric en Grigor Dimitrov, geraakten besmet met het coronavirus.

  "Elk land heeft zijn eigen regels", hield Murray het diplomatisch. "Maar ik denk als je met je toernooi landsgrenzen oversteekt en spelers en begeleiders van over de hele wereld uitnodigt, dat je dan heel zeker moet zijn dat alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden."

   

  "Ik hoop dat het niet te erg is en dat ze ervan geleerd hebben", besluit de voormalige nummer 1 van de wereld.