Iker Casillas bergt zijn plannen op als mogelijke Spaanse bondsvoorzitter

  Na zijn hartinfarct op 1 mei 2019 heeft Casillas geen wedstrijd meer gespeeld.

  Iker Casillas (39) zet zijn kandidatuur voor het Spaanse bondsvoorzitterschap stop. De voormalige doelman van Real Madrid vindt dit niet het geschikte moment om te duelleren voor het postje. 

  Op 17 augustus kiest Spanje (normaal gezien) een nieuwe bondsvoorzitter. Iker Casillas kondigde in februari aan dat hij huidig voorzitter Luis Rubiales zou uitdagen, maar door de coronapandemie trekt Casillas nu zijn staart in.

   

  "Ons land gaat gebukt onder een uitzonderlijke sociale, economische en gezondheidscrisis. Voorzittersverkiezingen zijn daarbij vergeleken slechts een bijzaak", aldus Casillas.

   

  "In de sportwereld moeten we de clubs, spelers en competities helpen en onze energie niet verspillen aan een uitputtende verkiezingsstrijd."

   

  Huidig preses Luis Rubiales kan nu op een tweede ambtstermijn mikken. De Spanjaard is niet onbesproken na enkele soaps met de Spaanse nationale ploeg.

   

  Onder meer de vaudeville op het WK van 2018, waar bondscoach Julen Lopetegui net voor de start naar huis werd gestuurd (aangezien hij na het WK aan de slag zou gaan bij Real Madrid), werd Rubiales flink aangerekend. 

   

  Casillas kreeg op 1 mei 2019 een hartaanval op training. Enkele maanden later hervatte hij de trainingen, maar sinds het incident speelde hij nog geen wedstrijd.

   

  Officieel staat hij nog op de loonlijst van Porto, waar hij in de staf opgenomen werd. Zijn definitief afscheid heeft hij nooit officieel aangekondigd.