Van modder naar modder: Yannick Peeters (23) ruilt veldrijden voor grondwerken

  Yannick Peeters: "Ik heb de wereld gezien dankzij mijn hobby."

  Yannick Peeters (23) hangt zijn veldritfiets definitief aan de haak, maar als grondwerker blijft hij ook in zijn nieuwe carrière wel nog wat in de modder ploeteren. "Het is tijd voor iets nieuws, ik vind het zeker niet erg om te gaan werken", zegt hij.

  Yannick Peeters had vorig seizoen nog een contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal, maar wist geen contractverlenging af te dwingen. "Ik heb nog geprobeerd om een nieuwe ploeg te zoeken, maar het is niet gelukt", zegt de zoon van ex-prof Wilfried Peeters. 

   

  Op 23-jarige leeftijd hangt hij dan maar zijn veldritfiets aan de haak. "Het was niet echt een moeilijke keuze. Ik heb me geamuseerd, ik heb veel van de wereld gezien dankzij mijn hobby en nu is het tijd voor iets nieuws. Ik vind het zeker niet erg om te gaan werken."

   

  Met een Europese titel en een zilveren WK-medaille bij de junioren leek Peeters een mooie veldrittoekomst te hebben, maar bij de profs kon hij niet scoren. "Bij de beloften ben ik wat blijven hangen", zegt hij.  

   

  "Ik kende mijn lichaam nog niet 100 procent. En ik had ook meer tijd nodig om top te zijn. Een carrière zoals Mathieu van der Poel heeft er nooit in gezeten, denk ik."

   

  Maar de modder laat Yannick Peeters niet volledig achter zich, want hij gaat als grondwerker aan de slag. "Funderingen en kelders graven. Ik hoop in de toekomst met de grote kranen te kunnen werken."