Reactie Pro League: "Antwerp heeft zelf voor Mehdi Bayat gestemd"

  Mehdi Bayat is algemeen directeur bij Charleroi en voorzitter van de voetbalbond.

  De Pro League heeft met een verklaring zijn steun uitgesproken voor bondsvoorzitter Mehdi Bayat. Zo reageert de Pro League op de klacht van Antwerp bij de Mededingingsautoriteit (BMA) over de dubbele rol van Bayat.

  Mehdi Bayat is de algemeen directeur van Charleroi én voorzitter van de Belgische voetbalbond. En dat kan niet, vinden ze bij Antwerp. Dus stapte de club naar de Mededingingsautoriteit (BMA) om die dubbele rol aan te klagen.

   

  De Pro League reageert nu in een communiqué. "De Raad van Bestuur van de Pro League houdt er aan zijn steun aan Mehdi Bayat te benadrukken", klinkt het.

   

  In de verklaring wordt het gedrag van Antwerp op de korrel genomen. "De Pro League merkt op dat tijdens de verkiezing van de voorzitter van de KBVB alle vertegenwoordigers van de Pro League in het Uitvoerend Comité, met inbegrip van de vice-voorzitter van de aanklagende partij (Antwerp), voor de heer Mehdi Bayat gestemd hebben."

  In de organen van de Pro League waar Mehdi Bayat lid van is heeft hij zich altijd geëngageerd voor het belang van het Belgische voetbal in het algemeen en het professionele voetbal in het bijzonder.

  Volgens de Pro League heeft Bayat zich altijd neutraal opgesteld als bondsvoorzitter. "In de organen van de Pro League waar Mehdi Bayat lid van is, in het bijzonder in de Raad van Bestuur, heeft hij zich altijd geëngageerd voor het belang van het Belgische voetbal in het algemeen en het professionele voetbal in het bijzonder."

   

  "Voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 15 mei verklaarde hij expliciet voorstander te zijn van de organisatie van de finale van de Beker van België voor de deadline van 3 augustus, ook al zou zijn club meer belang hebben bij een annulatie van de finale."

   

  "Hij ging akkoord dat zijn club zal bijdragen aan het solidariteitsfonds als Charleroi zal deelnemen aan de groepsfase van de Europa League, waarbij de aanklagende partij één van de grootste begunstigden zou zijn van dit fonds."